ciasto na piwie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Banany obieramy, kroimy na kawałki, siekamy blenderem na puree.
2. Rozbijamy jajka na masę bananową, wlewamy cukier, sól, cynamon , wlewamy olej roślinny, mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkości.
3. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, połącz z przygotowaną masą.
4. Wlej piwo do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, a następnie wlej do ciasta, wymieszaj.
5. Wlać ciasto do naczynia do pieczenia, wysłać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec przez godzinę.
6. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie wyjmij z formy i udekoruj kawałkami czekolady.
słodkiej herbaty dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g