ciasto twarogowe z brzoskwiniami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, masłem, śmietaną i połową Skórki. Zagnieść ciasto, owinąć folią i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem, twarogiem, skórką i skrobią. Dodaj białka ubite w pianę.
rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami pergaminu w cienki okrąg. Umieść w wysmarowanej tłuszczem formie.
wlać nadzienie, na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie. Piec 45 minut. w 200 °C.
oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem, twarogiem, skórką i skrobią. Dodaj białka ubite w pianę.
rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami pergaminu w cienki okrąg. Umieść w wysmarowanej tłuszczem formie.
wlać nadzienie, na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie. Piec 45 minut. w 200 °C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g