nadziewana makrela w folii

Przygotuj przepyszne danie! Zapach i smak są oszałamiające! Faszerowana makrela w folii to jasne danie o zaskakująco apetycznym smaku! Taka ryba będzie wyglądać odpowiednio na świątecznym stole w postaci przekąski. A podawane jako drugie danie w dzień powszedni przyniesie świąteczną atmosferę. Gotowanie nadziewanej makreli jest proste i zajmuje minimum czasu.
jakalkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 17 g
tłuszcze 38 % 11 g
węglowodany 3 % 1 g
171 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Trzy twarde sery na grubej tarce, przełóż do miski.

2. Oczyść jajka, trzy duże i dodaj do sera.

3. Zmiel wstępnie umyte warzywa, umieść je na pozostałych składnikach.

4. Sól, wlej połowę soku z cytryny i wszystko wymieszaj.

5.& nbsp; z ryby usuwamy wnętrzności i grzbiet (w tym celu wykonujemy nacięcie z tyłu ryby i przecinamy grzbiet na dwie części). Opłucz rybę, lekko osusz ręcznikiem papierowym, posyp solą, przyprawami, zalej pozostałym sokiem z cytryny.

6. Pokrój cebulę cienko w kółka.

7. Rozłóż folię, połóż na niej rybę plecami do góry, wypełnij mocno nadzieniem, połóż cebulę na wierzchu. Owijamy folię wokół ryby.

8. Wysyłamy rybę do pieczenia w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal / 100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal / 100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal / 100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy