marmurowe ciasto
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
miękkie masło zmiel z cukrem i solą, a następnie dodaj po jednym jajka. Wymieszaj i dodaj rozpuszczoną czekoladę w łaźni wodnej, proszek do pieczenia. Ubij powstałą masę, dodaj przesianą mąkę i ponownie ubij.
twaróg rozgnieść widelcem, zmielić z jajkami i cukrem waniliowym, wlać mleko skondensowane. Ubij, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
1/3 ciasta czekoladowego włożyć do formy wyłożonej pergaminem do pieczenia . Na wierzch ułóż 6 łyżek twarogu w niewielkiej odległości od siebie.Na wierzch każdego "koła" twarogu połóż łyżkę ciasta czekoladowego i. kontynuuj, aż ciasto się skończy.
użyj noża, aby narysować płytkie zygzakowate linie na górze.
upiec ciasto marmurkowe w 180 gr. przez 45 minut.
twaróg rozgnieść widelcem, zmielić z jajkami i cukrem waniliowym, wlać mleko skondensowane. Ubij, dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
1/3 ciasta czekoladowego włożyć do formy wyłożonej pergaminem do pieczenia . Na wierzch ułóż 6 łyżek twarogu w niewielkiej odległości od siebie.Na wierzch każdego "koła" twarogu połóż łyżkę ciasta czekoladowego i. kontynuuj, aż ciasto się skończy.
użyj noża, aby narysować płytkie zygzakowate linie na górze.
upiec ciasto marmurkowe w 180 gr. przez 45 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal / 100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal / 100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal / 100g