Pizza z wędzoną kiełbasą i serem

Pyszna pizza z aromatycznymi dodatkami dla każdego! Pizza z wędzoną kiełbasą i serem to zawsze dobry wybór. Smaczne i satysfakcjonujące danie dla całej rodziny lub dla grupy przyjaciół. I zawsze możesz eksperymentować z wyborem nadzienia. Poczęstuj się!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 18 % 8 g
węglowodany 59 % 26 g
238 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę z wędzoną kiełbasą i serem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Przesiej mąkę najwyższej jakości przez sito, aby nasycić ją tlenem. Dzięki temu ciasto drożdżowe będzie najbardziej przewiewne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podgrzej wodę do ciepłego stanu i rozpuść w niej drożdże. Po co podgrzewać wodę? Jest to konieczne, aby drożdże zaczęły działać szybciej. Jeśli woda jest bardzo gorąca, drożdże stracą swoją aktywność. Spróbuj wody ręką. Jeśli woda jest wygodna i ciepła, możesz wlać do niej drożdże. Wszystko dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wlej ten płyn do miski, w której przygotujesz ciasto na pizzę. Dodaj sól, cukier i olej roślinny do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Do ugniatania możesz użyć miksera do ciasta lub ugniatać ciasto ręcznie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W zależności od jakości mąki może potrzebować trochę więcej lub mniej. Skoncentruj się na konsystencji gotowego ciasta. Powinien być miękki, delikatny i praktycznie nie przylegający do dłoni. Przykryj gotowe ciasto ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu do podejścia. Zajmie to 1-1, 5 godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podziel gotowe ciasto na 2 lub 3 pizze. Każdą część rozwałkować w okrąg i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do gotowania.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj ciasto pastą pomidorową na całej powierzchni i rozłóż pokrojoną kiełbasę salami. Można go ułożyć w kółko lub pokroić w paski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W szczelinach między kiełbasą ułóż pomidory pokrojone w cienkie plasterki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na wierzch obficie posyp pizzę drobno startym serem. Umieść przygotowaną pizzę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Nadzienie do pizzy jest gotowe, wystarczy upiec ciasto. Ten czas wystarczy na jego przygotowanie. Skoncentruj się na piekarniku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i wyjmij z blachy do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój na kawałki i poczęstuj się. Jest niesamowicie pyszna na gorąco. Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy