skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić pizzę z wędzoną kiełbasą i serem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Przesiej mąkę najwyższej jakości przez sito, aby nasycić ją tlenem. Dzięki temu ciasto drożdżowe będzie najbardziej przewiewne.
Krok 2:

Podgrzej wodę do ciepłego stanu i rozpuść w niej drożdże. Po co podgrzewać wodę? Jest to konieczne, aby drożdże zaczęły działać szybciej. Jeśli woda jest bardzo gorąca, drożdże stracą swoją aktywność. Spróbuj wody ręką. Jeśli woda jest wygodna i ciepła, możesz wlać do niej drożdże. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:

Następnie wlej ten płyn do miski, w której przygotujesz ciasto na pizzę. Dodaj sól, cukier i olej roślinny do miski.
Krok 4:

Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Do ugniatania możesz użyć miksera do ciasta lub ugniatać ciasto ręcznie.
Krok 5:

W zależności od jakości mąki może potrzebować trochę więcej lub mniej. Skoncentruj się na konsystencji gotowego ciasta. Powinien być miękki, delikatny i praktycznie nie przylegający do dłoni. Przykryj gotowe ciasto ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu do podejścia. Zajmie to 1-1, 5 godziny.
Krok 6:

Podziel gotowe ciasto na 2 lub 3 pizze. Każdą część rozwałkować w okrąg i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do gotowania.
Krok 7:

Posmaruj ciasto pastą pomidorową na całej powierzchni i rozłóż pokrojoną kiełbasę salami. Można go ułożyć w kółko lub pokroić w paski.
Krok 8:

W szczelinach między kiełbasą ułóż pomidory pokrojone w cienkie plasterki.
Krok 9:

Na wierzch obficie posyp pizzę drobno startym serem. Umieść przygotowaną pizzę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Nadzienie do pizzy jest gotowe, wystarczy upiec ciasto. Ten czas wystarczy na jego przygotowanie. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 10:

Wyjmij gotową pizzę z piekarnika i wyjmij z blachy do pieczenia.
Krok 11:

Pokrój na kawałki i poczęstuj się. Jest niesamowicie pyszna na gorąco. Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g





