skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut od momentu wrzenia, następnie wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia, po czym kroimy bardzo drobno.
2. W międzyczasie rozwałkuj ciasto na bardzo cienką warstwę, nie grubszą niż 1 mm, pokrój w kwadraty, rozłóż każdy kwadrat w foremkach do muffinek, przykryj ciasto małymi kawałkami pergaminu i wlej ładunek w postaci fasoli lub grochu. Wysyłamy formy z ciastem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.
3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Grzyby myjemy, kroimy również w drobną kostkę. Smażyć cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor, następnie dodać grzyby i smażyć przez kolejne 5-7 minut. Rozłóż filet z kurczaka na cebuli i grzybach, lekko usmaż wszystko razem, wlej trochę bulionu, w którym gotowano filet, sól, pieprz, gotuj przez kolejne 7 minut. Umyj pietruszkę, posiekaj nożem, włóż do nadzienia, wymieszaj.
4. Usuwamy rośliny strączkowe z tartletów i napełniamy je przygotowanym nadzieniem. Trzy sery na tarce, rozłóż na nadzieniu i wyślij do piekarnika. Piec w tej samej temperaturze przez 10 minut lub do momentu stopienia sera na powierzchni.
podawaj na gorąco.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g