ciasteczka Kurabye z dżemem jabłkowym i cynamonem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki na ciasto, a do dekoracji potrzebujemy jeszcze 1 łyżki. dżem lub gęsty dżem.
Krok 2:

Ubij miękkie masło cukrem pudrem.
Krok 3:

Dodaj białko (nie musisz wcześniej ubijać białka) i wymieszaj.
Krok 4:

Przesiej mąkę i dodaj do mieszanki olejowej, mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 5:

Ciasto układamy w torbie cukierniczej z dyszą gwiazdkową. Wyciśnij ciasteczka na blachę do pieczenia z wgłębieniem pośrodku.
Krok 6:

Rozłóż kroplę dżemu na środku każdego ciasteczka.
Krok 7:

Piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 200-220 przez około 12 minut, aż będą lekko złote. Pozwól ciasteczkom ostygnąć i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g

