skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Stogi z wątroby z mięsem mielonym i serem? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Mięso mielone można zrobić natychmiast lub rozmrozić. Jeśli weźmiesz mięso mielone tylko z kurczaka, stosy będą lżejsze. Możesz wziąć dowolną wątrobę, przepuścić ją przez maszynę do mięsa. Obierz ziemniaki i cebulę ze skóry, spłucz wodą.
Krok 2:
Zalej jaja kurze wodą, umieść na średnim ogniu. Gotuj przez około 10 minut, a następnie zalej zimną wodą.
Krok 3:
Obierz jajka, pokrój w małe kostki. Sól do smaku, dodaj majonez, wymieszaj składniki łyżką. W razie potrzeby zamiast majonezu można dodać śmietanę.
Krok 4:
Pokrój obraną cebulę na małe kawałki. Smażyć na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysty, około 2-3 minut.
Krok 5:
Do mięsa mielonego i wątroby dodaj suche przyprawy i sól do smaku. Mieszaj masę, aż będzie gładka. Jeśli Twoje ciastka mięsne nie zachowują kształtu, dodaj surowe jajko do mielonego mięsa.
Krok 6:
Połóż pergamin na blasze do pieczenia lub patelni, nie można go smarować olejem. Mokrymi rękami zrób małe ciastka, rozłóż je na odległość. Rozłóż smażoną cebulę na wierzchu.
Krok 7:
Następnie rozłóż mieszaninę gotowanych jajek i majonezu.
Krok 8:
Zetrzyj surowe ziemniaki na grubej tarce, rozłóż na tortillach.
Krok 9:
Na grubej tarce zetrzyj twardy ser. Posyp wszystkie stosy serem. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 10:
Stosy piecze się około 30 minut na złoty kolor. Okazuje się pachnące kotlety, są soczyste i bardzo smaczne. Możesz podawać zarówno ze zbożami, jak i sałatką warzywną. W przypadku dzieci stosy można pokroić na dwie połówki. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g