Stogi z wątróbki z mięsem mielonym i serem

pyszne kotlety z apetyczną skórką, łatwe do przygotowania! Stogi z wątroby z mięsem mielonym i serem to ciekawe danie do przygotowania. Podstawą jest tortilla z mielonego mięsa. Na wierzchu układa się smażoną cebulę, jajka na twardo, surowe ziemniaki i ser. Stosy piecze się w piekarniku na blasze do pieczenia na złoty kolor. I podawaj je na gorąco. Ponieważ ziemniaki są obecne w kotletach, możesz ugotować gotowane płatki do smaku jako dodatek. Powiedzmy, że ryż lub bulgur dobrze komponuje się z mięsem.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 8 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 18 % 4 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić Stogi z wątroby z mięsem mielonym i serem? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Mięso mielone można zrobić natychmiast lub rozmrozić. Jeśli weźmiesz mięso mielone tylko z kurczaka, stosy będą lżejsze. Możesz wziąć dowolną wątrobę, przepuścić ją przez maszynę do mięsa. Obierz ziemniaki i cebulę ze skóry, spłucz wodą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zalej jaja kurze wodą, umieść na średnim ogniu. Gotuj przez około 10 minut, a następnie zalej zimną wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz jajka, pokrój w małe kostki. Sól do smaku, dodaj majonez, wymieszaj składniki łyżką. W razie potrzeby zamiast majonezu można dodać śmietanę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój obraną cebulę na małe kawałki. Smażyć na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysty, około 2-3 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do mięsa mielonego i wątroby dodaj suche przyprawy i sól do smaku. Mieszaj masę, aż będzie gładka. Jeśli Twoje ciastka mięsne nie zachowują kształtu, dodaj surowe jajko do mielonego mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż pergamin na blasze do pieczenia lub patelni, nie można go smarować olejem. Mokrymi rękami zrób małe ciastka, rozłóż je na odległość. Rozłóż smażoną cebulę na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie rozłóż mieszaninę gotowanych jajek i majonezu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj surowe ziemniaki na grubej tarce, rozłóż na tortillach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na grubej tarce zetrzyj twardy ser. Posyp wszystkie stosy serem. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Stosy piecze się około 30 minut na złoty kolor. Okazuje się pachnące kotlety, są soczyste i bardzo smaczne. Możesz podawać zarówno ze zbożami, jak i sałatką warzywną. W przypadku dzieci stosy można pokroić na dwie połówki. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy