skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek musimy wymieszać czekoladę i masło i doprowadzić je do gładkiej konsystencji. Aby to zrobić, rozcieńczamy te 2 składniki w łaźni wodnej.
Krok 2:
Teraz musisz wymieszać kakao i mąkę.
Krok 3:
Następnie dobrze ubij 2 łyżki cukru z 2 jajkami.
Krok 4:
Wymieszaj jajka, czekoladę z masłem i mąkę z kakao. To będzie ciasto na nasze dolne ciasto czekoladowe.
Krok 5:
Następnie wykonujemy jednorodną masę z twarogu, pozostałego jajka, banana i 1 łyżki cukru.
Krok 6:
Posmaruj naczynie do pieczenia masłem, wlej do niego ciasto czekoladowe. Rozłóż masę banana i twarogu na wierzchu.
Krok 7:
Za pomocą patyczka lub widelca wykonujemy smugi w teście.
Krok 8:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczemy nasz sernik przez pół godziny.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g