dwukolorowe brownie z kakao bananowo-czekoladowym i twarogiem

słodki szybki deser na świąteczny stół! W tym dwukolorowym brownie idealnie łączy się kilka różnych produktów jednocześnie: gorzka gorzka czekolada, delikatny twarożek i słodki banan. A jego wygląd jest świąteczny, jasny, piękny-nie wstydź się podawać gościom!
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 37 % 19 g
węglowodany 48 % 25 g
306 kcal
IG: 4 / 16 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek musimy wymieszać czekoladę i masło i doprowadzić je do gładkiej konsystencji. Aby to zrobić, rozcieńczamy te 2 składniki w łaźni wodnej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz musisz wymieszać kakao i mąkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dobrze ubij 2 łyżki cukru z 2 jajkami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj jajka, czekoladę z masłem i mąkę z kakao. To będzie ciasto na nasze dolne ciasto czekoladowe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie wykonujemy jednorodną masę z twarogu, pozostałego jajka, banana i 1 łyżki cukru.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj naczynie do pieczenia masłem, wlej do niego ciasto czekoladowe. Rozłóż masę banana i twarogu na wierzchu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Za pomocą patyczka lub widelca wykonujemy smugi w teście.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczemy nasz sernik przez pół godziny.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g

Podobne przepisy