babeczki na jogurcie w silikonowych foremkach

o smaku kokosowym, który można zastąpić dowolnym innym. Babeczki na jogurcie w silikonowych foremkach smakują wyśmienicie! A wiórki kokosowe nadają im jasną nutę. Możesz wziąć jogurty z różnymi wypełniaczami-będą różne smaki. Możesz upiec jedną dużą babeczkę lub małe porcje. Wyszło mi 30 sztuk.
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 16 % 10 g
węglowodany 74 % 46 g
290 kcal
IG: 2 / 2 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić babeczki na jogurcie w foremkach? Przygotujemy nasze produkty. Ciasto robi się szybko, więc włączamy, aby rozgrzać piekarnik o 180 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W głębokiej misce połącz cukier, jajka, szczyptę waniliny. Ubij trzepaczką na bujną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jogurt i ponownie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i dodajemy do naszej masy. Dobrze wymieszaj, aby ciasto było gładkie. Mąka może zająć ci mniej lub więcej, spójrz na konsystencję ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cóż, dodaj olej roślinny i płatki kokosowe. Bardzo dobrze wszystko wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż ciasto na foremkach. W silikonowej patelni do muffinek włożyłem papierowe wkładki i napełniłem je ciastem 2/3. Włóż formę do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Sprawdź gotowość suchym patyczkiem. Jeśli są suche, babeczki są gotowe)))

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Chłodzimy babeczki na ruszcie) oto, co okazało się piękne))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Tak wygląda babeczka w środku-miękka i luźna. I bardzo aromatyczny i pyszny)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

chociaż umieściłem babeczki w papierowych kubkach w mojej silikonowej formie, nie musisz tego robić. Po prostu bardziej podoba mi się to ciasto w tej formie. W silikonowej formie nic się nie przykleja, nie trzeba jej nawet smarować-babeczki wyciąga się z niej łatwo i bez problemów.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal / 100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal / 100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy