skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Możesz wziąć filet z kurczaka, indyka lub chudej wieprzowiny. Pokrój filet z indyka w kostkę, włóż do wygodnej miski. Sól i pieprz.
Krok 2:
Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce i dodaj go do kurczaka.
Krok 3:
Wymieszaj mięso z serem.
Krok 4:
Dodaj majonez do miski.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Ciasto podzielić na prostokąty i rozwałkować na posypanej mąką .
Krok 7:
Wykonaj trzy cięcia z różnych stron, pozostawiając środek każdego prostokąta w całości. Sposób cięcia jest dobrze pokazany na filmie.
Krok 8:
Umieść nadzienie na środku ciasta.
Krok 9:
Owinąć nadzienie każdym płatkiem ciasta i mocno połączyć krawędzie.
Krok 10:
Zrób to z każdym płatkiem.
Krok 11:
Okazuje się taki otwarty sernik.
Krok 12:
Ułóż placki na pergaminie.
Krok 13:
Posmaruj jajkiem.
Krok 14:
Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Uważaj na gotowość, możesz potrzebować więcej lub mniej czasu.
Krok 15:
Serniki Francuskie z filetem z indyka lekko schładzamy i podajemy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Pierś z indyka - 84 kcal/100g