puff z indyka

Szybkie ptysie z indyka to świetna przekąska! Gotuj! Serniki francuskie z filetem z indyka to świetna opcja na szybki lunch lub kolację, przepis na przekąskę w drodze lub wędrówkę, a także uczta dla nieoczekiwanych, ale bliskich i bliskich gości.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 13 g
tłuszcze 35 % 16 g
węglowodany 37 % 17 g
258 kcal
IG: 0 / 94 / 6

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Możesz wziąć filet z kurczaka, indyka lub chudej wieprzowiny. Pokrój filet z indyka w kostkę, włóż do wygodnej miski. Sól i pieprz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce i dodaj go do kurczaka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj mięso z serem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj majonez do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto podzielić na prostokąty i rozwałkować na posypanej mąką .

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wykonaj trzy cięcia z różnych stron, pozostawiając środek każdego prostokąta w całości. Sposób cięcia jest dobrze pokazany na filmie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść nadzienie na środku ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Owinąć nadzienie każdym płatkiem ciasta i mocno połączyć krawędzie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zrób to z każdym płatkiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Okazuje się taki otwarty sernik.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż placki na pergaminie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posmaruj jajkiem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Uważaj na gotowość, możesz potrzebować więcej lub mniej czasu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Serniki Francuskie z filetem z indyka lekko schładzamy i podajemy.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Pierś z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy