skład / składniki
metoda gotowania
na początek przesiej mąkę, wlej ją do miski, dodaj do niej cukier i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszaj.
margarynę lepiej wcześniej wyjąć z lodówki, aby była miękka. Ale jeśli tego nie zrobiłeś, to w porządku - po prostu posiekaj go na małe kawałki. Dodaj margarynę do mieszanki mąki i zmiel wszystko na okruchy. Musisz to zrobić rękami.
tak po prostu przygotowaliśmy ciasto, a nadzienie jest jeszcze łatwiejsze do przygotowania. Aby to zrobić, zmiel twaróg z cukrem. Następnie dodaj jajka (po każdym dokładnie wymieszaj nadzienie). Rodzynki, dobrze umyte i wysuszone ręcznikiem lub serwetkami, dodajemy tutaj. Mieszać.
nasmaruj naczynie do pieczenia olejem, włóż do niego połowę powstałego kruchego ciasta. Na wierzchu kładziemy nadzienie twarogowe. Następna warstwa to pozostałe ciasto.
wysyłamy formę do dobrze nagrzanego piekarnika (200 stopni), aż sernik się zrumieni. Średnio Czas pieczenia wynosi około 45 minut.
sernik twarogowy na margarynie jest gotowy! Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal / 100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g