zapiekanka z kurczaka z bakłażanem i serem

niezwykłe połączenie mięsa i warzyw każdemu przypadnie do gustu. Zapiekanka z kurczaka z bakłażanem i serem-oszalałeś tylko na punkcie jednego zapachu.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 23 % 6 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, które będą potrzebne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bakłażany w cienkie paski wzdłuż. Wlać zimną wodę i pozostawić na 20 minut, spuścić wodę. posolić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pierś z kurczaka na kawałki i ubij, dopraw solą i pieprzem do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bakłażany smażyć na oleju roślinnym, złożyć na siebie naczynie do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ułóż pierś z kurczaka, a następnie warstwę bakłażana.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidory w plasterki i ułóż w następnej warstwie. Pokrój warzywa i połóż na pomidorach, a także włóż posiekany czosnek do tej warstwy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Skrop kwaśną śmietaną lub majonezem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj ser na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy