skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować bułeczki z ciasta drożdżowego z nadzieniem twarogowym i rodzynkami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania słodkiego twarogu.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź drobne sito i przesiaj do głębokiej miski czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wlej do miski dwie łyżeczki suchych szybko działających drożdży, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 3:
Rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski, a następnie wlej do niego pięćdziesiąt gramów cukru, jedną czwartą łyżeczki soli, rozłóż czterdzieści gramów masła i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłego mleka do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 5:
Wlej mąkę w porcjach do miski z płynną bazą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i zagniataj ciasto.
Krok 6:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami przez około dziesięć do piętnastu minut, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję.
Krok 7:
Zbierz ugniatane ciasto w bryłę i posmaruj jedną łyżką oleju roślinnego, a następnie włóż do miski, przykryj ręcznikiem i umieść na godzinę w ciepłym miejscu.
Krok 8:
Aby przygotować nadzienie, oddziel białko jednego jaja kurzego od żółtka i odłóż żółtko, aby dodatkowo posmarować bułki, a następnie wlej pięćdziesiąt gramów cukru do miski z białkiem jaja, jedną łyżeczkę cukru waniliowego i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.
Krok 9:
Włóż do wspólnej miski około trzystu gramów świeżego twarogu i przebij twaróg blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.
Krok 10:
Włóż pięćdziesiąt gramów wcześniej umytych rodzynek do miski z przygotowaną masą twarogową i dobrze wymieszaj.
Krok 11:
Po upływie czasu wlej trochę mąki pszennej Premium na stół i rozłóż ciasto, które następnie ugniataj.
Krok 12:
Podziel ciasto na porcje, które następnie zwiń w bułki i rozłóż na stole pod ręcznikiem na pięć minut.
Krok 13:
Ugniataj na przemian każdą bułkę do ciasta o wymaganym rozmiarze, a następnie rozłóż jedną łyżkę twarogu z rodzynkami bliżej krawędzi ciasta, a następnie wykonaj kilka cięć nożem z drugiej krawędzi.
Krok 14:
Złóż ciasta z nadzieniem i uformuj je w rolkę, którą następnie połóż na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 15:
Posmaruj bułeczki ubitym z odrobiną mleka żółtkiem.
Krok 16:
Wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu stopni i piecz bułki przez około dwadzieścia minut.
Krok 17:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z gotowanymi bułkami z piekarnika i pozwól im ostygnąć przez chwilę.
Krok 18:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na zrobienie idealnych bułeczek z maślanego ciasta drożdżowego z twarogiem z rodzynkami! Pamiętaj, aby przygotować słodkie, przewiewne wypieki z wysokiej jakości ciasta drożdżowego z twarogiem i rodzynkami zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g