Tarte ciasto na margarynie z gęstym dżemem

Słodkie ciasto na herbatę-minimum czasu, minimum składników! Tarte ciasto na margarynie z gęstym dżemem najprostsza opcja pieczenia. Poradzi sobie nawet uczennica. To świetny sposób, aby w ciągu kilku minut zadowolić rodzinę na śniadanie w niedzielny poranek lub poczęstować gości, którzy przybyli bez ostrzeżenia. Produkty do pieczenia tego ciasta zawsze znajdą się w lodówce, a umiejętności i wiedza nie są potrzebne do tego wypieku. Ciasto nie może się nie udać.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 20 % 15 g
węglowodany 72 % 54 g
363 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Margarynę rozpuszcza się w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej, nie można jej całkowicie rozpuścić, ale kremowo.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozetrzyj margarynę z cukrem, aż całkowicie się rozpuści. Gdy cukier się rozpuści, margaryna ostygnie do odpowiedniej temperatury.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka, wymieszaj, aż będą gładkie, możesz ubić blenderem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej przesianą mąkę do mieszanki zmieszanej z proszkiem do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugniatamy twarde ciasto, ale nie ugniatamy go przez długi czas, w przeciwnym razie ciasto okaże się twarde. Ciasto dzieli się na dwie części, jedną większą na dolne ciasto, drugą mniejszą na górną. Mała część ciasta jest dobrze schłodzona w zamrażarce(wystarczy pół godziny).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Większość z nich rozwałkowujemy na warstwę i układamy w natłuszczonej formie, tworząc boki. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj zamrożone ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż gruby dżem na cieście. Musisz wziąć gęste, w przeciwnym razie ciasto może nie upiec się pod płynnym dżemem i smakuje wilgotno.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zamknij startym ciastem na wierzchu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Piecz przez około 20 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pyszne, słodkie i kruche ciasto na herbatę w rodzinnym gronie jest gotowe.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy