skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przystępujemy do przygotowania ciasta. Wbij jajka do głębokiej miski. Zwykle najpierw wbijam jajka pojedynczo do małego pojemnika, upewniam się, że jajka nie są zepsute i że cząsteczki skorupy nie wpadają, jak to często bywa. A dopiero potem dodaję je do wspólnego, jak mówią, kotła. Miałem już kilka razy, że od razu wbiłem jajka w już na wpół przygotowane ciasto, a wśród nich natknąłem się na zepsute, musiałem wylać ciasto i ugotować wszystko od nowa. Teraz jestem ostrożny.
Krok 2:
Wlej cukier waniliowy do jajek (możesz użyć waniliny lub esencji waniliowej, przeczytaj instrukcje na opakowaniu, jak je dodać). Masło topi się na kuchence lub w kuchence mikrofalowej i wysyła do miski na jajka i cukier. Tutaj wlej skondensowane mleko. Wszystko dokładnie ubijamy zwykłą trzepaczką, mikserem lub blenderem zanurzeniowym z dyszą & quot; trzepaczka & quot;. Powinna uzyskać jednorodną płynną masę.
Krok 3:
Wlej przesianą mąkę do powstałej mieszanki, wstępnie zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz po prostu przesiać mąkę, wlać ciasto na wierzch i lekko wymieszać, aby sucha masa nie dotykała mokrej.
Krok 4:
Wszystko wymieszaj i zagniataj ciasto.
Krok 5:
Wlej ciasto do formy. Mam silikon z otworem w środku - więc babeczka jest lepiej upieczona w środku. Radzę ci również wziąć podobny, możesz mieć aluminium, ale żeby była dziura.
Krok 6:
Wysyłamy przedmiot do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Przybliżony czas pieczenia to 30 minut. Gotowość ciasta określamy za pomocą wykałaczki, przebijając nią wypieki w kilku miejscach - jeśli nie pozostanie na nim surowe ciasto, możesz wyłączyć piekarnik i wyjąć ciastko.
Krok 7:
Pokrój go i podaj.
Krok 8:
Smacznego!
okazuje się tak duży, że wystarczy nakarmić całą rodzinę. Pyszne w każdej formie, nawet gdy ostygnie. Przygotuj ten wspaniały deser w weekendy i święta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g