okrągła babeczka na skondensowanym mleku z cukrem waniliowym

bujny i pyszny, dla profesjonalnych łakomczuchów! Bardzo delikatna, przewiewna, aromatyczna okrągła babeczka na skondensowanym mleku z cukrem waniliowym - stanowi doskonały dodatek do herbaty lub innych napojów według własnego gustu i wyboru. Przygotowanie jest proste, szybko upieczone - będziesz miał czas na śniadanie.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 22 % 13 g
węglowodany 63 % 38 g
297 kcal
IG: 3 / 3 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przystępujemy do przygotowania ciasta. Wbij jajka do głębokiej miski. Zwykle najpierw wbijam jajka pojedynczo do małego pojemnika, upewniam się, że jajka nie są zepsute i że cząsteczki skorupy nie wpadają, jak to często bywa. A dopiero potem dodaję je do wspólnego, jak mówią, kotła. Miałem już kilka razy, że od razu wbiłem jajka w już na wpół przygotowane ciasto, a wśród nich natknąłem się na zepsute, musiałem wylać ciasto i ugotować wszystko od nowa. Teraz jestem ostrożny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej cukier waniliowy do jajek (możesz użyć waniliny lub esencji waniliowej, przeczytaj instrukcje na opakowaniu, jak je dodać). Masło topi się na kuchence lub w kuchence mikrofalowej i wysyła do miski na jajka i cukier. Tutaj wlej skondensowane mleko. Wszystko dokładnie ubijamy zwykłą trzepaczką, mikserem lub blenderem zanurzeniowym z dyszą & quot; trzepaczka & quot;. Powinna uzyskać jednorodną płynną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej przesianą mąkę do powstałej mieszanki, wstępnie zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Możesz po prostu przesiać mąkę, wlać ciasto na wierzch i lekko wymieszać, aby sucha masa nie dotykała mokrej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wszystko wymieszaj i zagniataj ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej ciasto do formy. Mam silikon z otworem w środku - więc babeczka jest lepiej upieczona w środku. Radzę ci również wziąć podobny, możesz mieć aluminium, ale żeby była dziura.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wysyłamy przedmiot do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Przybliżony czas pieczenia to 30 minut. Gotowość ciasta określamy za pomocą wykałaczki, przebijając nią wypieki w kilku miejscach - jeśli nie pozostanie na nim surowe ciasto, możesz wyłączyć piekarnik i wyjąć ciastko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój go i podaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

okazuje się tak duży, że wystarczy nakarmić całą rodzinę. Pyszne w każdej formie, nawet gdy ostygnie. Przygotuj ten wspaniały deser w weekendy i święta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy