bułeczki drożdżowe bez nadzienia do herbaty

bardzo smaczne i łatwe do zrobienia bułeczki! Jeśli ktoś nie zna przepisu na bułki z lokami bez nadzienia, opanowanie go nie jest takie trudne. Daje mi to dość łatwo, chociaż nie robię każdego dania z powodzeniem, jeśli mam to po raz pierwszy. Okazuje się miękki i pachnący.
AlenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 16 % 9 g
węglowodany 70 % 40 g
275 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy produkty według listy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotowanie ciasta na nasze bułeczki. Najpierw wymieszaj drożdże z cukrem (1 łyżka) w misce, dodaj do nich ciepłe mleko i mniej niż połowę całej mąki, którą wcześniej przesialiśmy. Mieszać. Umieść ciasto na ciepło przez 20 minut. Następnie wlej do niego sól i cukier i wlej stopione masło. Wprowadzamy części przesianej mąki. Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulkę, posypać mąką, przykryć serwetką i podgrzać na 1 godzinę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy ciasto jest odpowiednie, podziel je na porcje. Bierzemy kawałek po kawałku i zwijamy wałkiem do cienkiego ciasta. Możesz posmarować je roztopionym masłem i posypać cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Formujemy bułki. Obróć ciasto rolką i ściśnij krawędzie. Naprawiamy końce rolki, tworząc pierścień. Kładziemy pierścień na boku i wykonujemy cięcie nożem, nie docierając do końca. Obracamy produkt, aby uzyskać Francuskie serce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż serca na blasze do pieczenia i pozostaw na około piętnaście minut. Następnie posmaruj powierzchnię bułek ubitym jajkiem i posyp cukrem (możesz również posypać posiekanymi orzechami).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Bułki piecze się przez około dwadzieścia pięć minut. Nasze wypieki są gotowe!

kulinarny przepis na te pyszne bułeczki nauczyłem się od mojej siostry. Często piekła takie na weekend i częstowała mnie nimi, a potem chciałem je ugotować sama. Więc poprosiłem ją, żeby powiedziała mi, jak upiec słodkie bułeczki serca z cukrem, a teraz traktuję je mojej siostrze! Dziękuję jej za ten prosty przepis, którym teraz się z Tobą podzieliłem. Bułki są bardzo smaczne, różowe, apetyczne. Trudno się oprzeć, żeby nie spróbować choćby jednego kawałka. Te słodkie wypieki z pewnością nie są dietetyczne, ale od czasu do czasu możesz się rozpieszczać. Ten przepis odnosi się do kuchni rosyjskiej. Popijaj dowolnym napojem, który najbardziej Ci się podoba.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy