skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy produkty według listy.
Krok 2:
Przygotowanie ciasta na nasze bułeczki. Najpierw wymieszaj drożdże z cukrem (1 łyżka) w misce, dodaj do nich ciepłe mleko i mniej niż połowę całej mąki, którą wcześniej przesialiśmy. Mieszać. Umieść ciasto na ciepło przez 20 minut. Następnie wlej do niego sól i cukier i wlej stopione masło. Wprowadzamy części przesianej mąki. Zagnieść gładkie ciasto, uformować kulkę, posypać mąką, przykryć serwetką i podgrzać na 1 godzinę.
Krok 3:
Gdy ciasto jest odpowiednie, podziel je na porcje. Bierzemy kawałek po kawałku i zwijamy wałkiem do cienkiego ciasta. Możesz posmarować je roztopionym masłem i posypać cukrem.
Krok 4:
Formujemy bułki. Obróć ciasto rolką i ściśnij krawędzie. Naprawiamy końce rolki, tworząc pierścień. Kładziemy pierścień na boku i wykonujemy cięcie nożem, nie docierając do końca. Obracamy produkt, aby uzyskać Francuskie serce.
Krok 5:
Rozłóż serca na blasze do pieczenia i pozostaw na około piętnaście minut. Następnie posmaruj powierzchnię bułek ubitym jajkiem i posyp cukrem (możesz również posypać posiekanymi orzechami).
Krok 6:
Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Bułki piecze się przez około dwadzieścia pięć minut. Nasze wypieki są gotowe!
kulinarny przepis na te pyszne bułeczki nauczyłem się od mojej siostry. Często piekła takie na weekend i częstowała mnie nimi, a potem chciałem je ugotować sama. Więc poprosiłem ją, żeby powiedziała mi, jak upiec słodkie bułeczki serca z cukrem, a teraz traktuję je mojej siostrze! Dziękuję jej za ten prosty przepis, którym teraz się z Tobą podzieliłem. Bułki są bardzo smaczne, różowe, apetyczne. Trudno się oprzeć, żeby nie spróbować choćby jednego kawałka. Te słodkie wypieki z pewnością nie są dietetyczne, ale od czasu do czasu możesz się rozpieszczać. Ten przepis odnosi się do kuchni rosyjskiej. Popijaj dowolnym napojem, który najbardziej Ci się podoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g