mięso z ziemniakami i dynią w garnku

Rosyjski tradycyjny przepis na dynię z mięsem. Dynię w garnku można gotować nie tylko z kaszą, ale także z mięsem, ziemniakami i innymi warzywami. Dynia według tego przepisu kulinarnego okazuje się bardzo smaczna.
FiestaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 59 % 13 g
113 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Proponuję zapoznać się z przepisem, w którym powiem Ci, jak upiec dynię w garnku z ziemniakami i mięsem. Będziemy potrzebować produktów wymienionych w składzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy mięso. Lubię wołowinę, ale można wziąć wieprzowinę lub cielęcinę. Mięso myjemy, oczyszczamy z folii i żył i kroimy w kostkę. Następnie bierzemy patelnię i podgrzewamy na niej olej roślinny. Rozłóż mięso, rozpal ogień i stale mieszając smaż mięso ze wszystkich stron, aż będzie ugotowane. Następnie włóż go do miski i pozostaw na chwilę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zajmijmy się warzywami. Obierz ziemniaki, a następnie umyj je i pokrój na kawałki średniej wielkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz marchewki i pokrój na takie same kawałki jak ziemniaki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz cebulę i pokrój niezbyt drobno. Ugotowane warzywa smażymy na tej samej patelni i na tym samym oleju, co smażone mięso. Następnie na razie przenosimy je do osobnego pojemnika.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie obierz i pokrój dynię w kostkę. Następnie smażyć na oleju do połowy ugotowanego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Układamy garnki. Połóż mięso na dnie, Posol je i pieprz do smaku. Kładziemy liść laurowy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż dynię na mięsie drugą warstwą i posyp ją drobno posiekanymi ziołami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Trzecią warstwą na dyni układamy pozostałe warzywa, dodajemy wszystko na wierzch.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej ciepłą wodę do doniczek - powinna całkowicie przykryć warzywa. Na wierzch kładziemy jeszcze kilka ząbków czosnku. Pokrywamy garnki pokrywkami i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przed wyłączeniem piekarnika próbujemy przygotować naczynie, jeśli wszystko jest w porządku, wyjmujemy garnki z piekarnika i pozwalamy im parzyć przez chwilę pod zamkniętymi pokrywkami. Podawaj danie w ciepłej formie. Miłego apetytu dla Ciebie i Twojej rodziny!

tak ugotowana Dynia nadaje mięsu przyjemny aromat i słodki smak, co jest niezwykłe i jednocześnie bardzo smaczne. Jeśli Twoje garnki są w stagnacji, nadszedł czas, aby dać im pracę i przygotować z nimi pełne drugie danie na lunch lub kolację!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy