ciasteczka trzciny z ciasta francuskiego z cukrem

Szybkie przewiewne i łatwe słodkie wypieki! Dość prosty przepis na delikatne ciasteczka "stroiki" z gotowego ciasta francuskiego z cukrem, które mile zaskoczy wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 31 % 22 g
węglowodany 61 % 43 g
394 kcal
IG: 0 / 67 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i szybko przygotować francuskie ciasteczka "stroiki" z cukrem z gotowego ciasta francuskiego, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Wyjmij wcześniej przygotowane ciasto francuskie z zamrażarki i rozmrażaj, a następnie posyp stół niewielką ilością mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie weź wałek do ciasta i rozwałkuj ciasto o temperaturze pokojowej na warstwę o grubości pięciu milimetrów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp warstwę ciasta odrobiną cukru i aby cukier lepiej przylegał do ciasta, przejdź przez nią wałkiem do ciasta, a następnie złóż ciasto kopertą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posyp złożone ciasto odrobiną cukru.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złóż ciasto jeszcze raz i rozwałkuj je wałkiem do ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp ciasto odrobiną mąki i kontynuuj zwijanie do warstwy o grubości od siedmiu do ośmiu milimetrów.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyrównaj brzegi ciasta i posyp je odrobiną cukru.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Chodź równomiernie po warstwie wałkiem do ciasta, aby jego grubość była taka sama ze wszystkich stron.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź kręcony nóż do krojenia i użyj go, aby pokroić warstwę ciasta na półfabrykaty o wymaganym rozmiarze.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Popraw krawędzie półfabrykatów i rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni i piecz ciasteczka przez piętnaście do dwudziestu minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu wyjmij z piekarnika blachę do pieczenia z przygotowanymi ciasteczkami,a następnie weź sitko i posyp je jedną łyżką cukru pudru.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ugotowane chrupiące, przewiewne, warstwowe ciasteczka połóż na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka "stroiki" z gotowego ciasta francuskiego z cukrem! Pamiętaj, aby przygotować to wspaniałe i delikatne ciasto francuskie, które jest proste w wykonaniu, idealne na uduchowione domowe przyjęcie herbaciane, rozwesela i przyjemnie zaskoczy swoimi wspaniałymi smakami! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy