skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować francuskie ciasteczka "stroiki" z cukrem z gotowego ciasta francuskiego, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Wyjmij wcześniej przygotowane ciasto francuskie z zamrażarki i rozmrażaj, a następnie posyp stół niewielką ilością mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie weź wałek do ciasta i rozwałkuj ciasto o temperaturze pokojowej na warstwę o grubości pięciu milimetrów.
Krok 2:
Posyp warstwę ciasta odrobiną cukru i aby cukier lepiej przylegał do ciasta, przejdź przez nią wałkiem do ciasta, a następnie złóż ciasto kopertą.
Krok 3:
Posyp złożone ciasto odrobiną cukru.
Krok 4:
Złóż ciasto jeszcze raz i rozwałkuj je wałkiem do ciasta.
Krok 5:
Posyp ciasto odrobiną mąki i kontynuuj zwijanie do warstwy o grubości od siedmiu do ośmiu milimetrów.
Krok 6:
Wyrównaj brzegi ciasta i posyp je odrobiną cukru.
Krok 7:
Chodź równomiernie po warstwie wałkiem do ciasta, aby jego grubość była taka sama ze wszystkich stron.
Krok 8:
Weź kręcony nóż do krojenia i użyj go, aby pokroić warstwę ciasta na półfabrykaty o wymaganym rozmiarze.
Krok 9:
Popraw krawędzie półfabrykatów i rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 10:
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni i piecz ciasteczka przez piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 11:
Po upływie czasu wyjmij z piekarnika blachę do pieczenia z przygotowanymi ciasteczkami,a następnie weź sitko i posyp je jedną łyżką cukru pudru.
Krok 12:
Ugotowane chrupiące, przewiewne, warstwowe ciasteczka połóż na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka "stroiki" z gotowego ciasta francuskiego z cukrem! Pamiętaj, aby przygotować to wspaniałe i delikatne ciasto francuskie, które jest proste w wykonaniu, idealne na uduchowione domowe przyjęcie herbaciane, rozwesela i przyjemnie zaskoczy swoimi wspaniałymi smakami! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g