skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To jest przewodnik krok po kroku dla tych, którzy lubią pikantne wypieki. Z przepisu dowiesz się, jak upiec szybkie galaretowate ciasto z zieloną cebulą w piekarniku. Będziemy potrzebować produktów wymienionych na liście.
Krok 2:
Drobno posiekaj dokładnie umytą zieloną cebulę.
Krok 3:
Następnie pchnij go. Odbywa się to w celu zmniejszenia objętości masy cebuli.
Krok 4:
Wbij jajka do głębokiej miski i ubij je trzepaczką, dodaj pieprz, cukier i sól.
Krok 5:
Dodaj przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia do jajek.
Krok 6:
Następnie wlej śmietanę. Mam 20% tłuszczu.
Krok 7:
Wszystko dokładnie ubij.
Krok 8:
Gdy ciasto jest całkowicie gotowe, wlej do niego posiekaną zieloną cebulę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 9:
Weź naczynie do pieczenia o odpowiednim rozmiarze. Polecam użycie dzielonej formy, ponieważ gotowe ciasto jest dość miękkie. Przygotowaną formę smarujemy. Możesz również włożyć papier do pieczenia do formy. Ciasto układamy w formie.
Krok 10:
Trzymamy obrabiany przedmiot w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, aż ciasto się zrumieni i będzie całkowicie gotowe. Dla pewności przebij go wykałaczką lub zapałką w kilku miejscach.
Krok 11:
Przenieś ciasto na płaski talerz. Teraz możesz pokroić go na porcje i podać.
Krok 12:
Smacznego dla Ciebie i Twojej rodziny! Pij herbatę lub coś innego, jak chcesz.
ciasto z zieloną cebulą to najprostszy przepis na ciasto, jaki znam. Jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Jest idealny dla tych, którzy wolą pikantne ciasta. Cała moja rodzina zawsze nie może się doczekać, kiedy upieczę to pyszne. Również te wypieki uwielbiają moi goście, którzy często odwiedzają nas na weekend, wiedząc, że obecnie gotuję ciasto cebulowe. Mogą szybko się nasycić i dobrze się bawić. Gorąco polecam zrobić ciasto według tego przepisu, który zabrali już wszyscy moi przyjaciele. Naprawdę podoba mi się to, że nie jest czasochłonne ani czasochłonne. Taka ekonomiczna wersja ekspresowego przepisu na każdy dzień!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g