domowa pizza z krewetkami królewskimi i koncentratem pomidorowym

pyszne danie pochodzące z Włoch na twoim stole! Niezrównana pizza z krewetkami królewskimi to przepis ulubiony wśród koneserów kuchni włoskiej i miłośników owoców morza. Aby go skosztować, wcale nie trzeba jechać do Włoch ani iść do restauracji. Przygotuj ją w domu!
leoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 10 g
tłuszcze 13 % 5 g
węglowodany 63 % 25 g
187 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do ciasta i nadzienia potrzebujemy produktów z listy, można je również zobaczyć na zdjęciu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozcieńczyć drożdże, 1 łyżkę granulowanego cukru i sól w ciepłej wodzie. Możesz do tego użyć szklanki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę do głębokiej miski i wlej do niej mieszaninę drożdży. Zaczynamy wyrabiać ciasto łyżką lub silikonową szpatułką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj wyrabianie ciasta. Ugniataj go przez 10 minut. Można to zrobić bezpośrednio w misce, ale wygodniej jest na stole.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe ciasto przełożyć do czystej, suchej miski, przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj pomidory i paprykę i pokrój w cienkie plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj ser.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ugniatamy ciasto, ugniatamy je rękami w cienką lub grubą okrągłą warstwę i przenosimy na blachę do pieczenia lub specjalne okrągłe naczynie do pieczenia pizzy. Posyp ciasto przyprawą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W małym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek i koncentrat pomidorowy. Powstałą mieszaninę nakładamy na całą powierzchnię ciasta. Pierwszą warstwą rozprowadzamy przygotowane pomidory.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie rozłóż pieprz.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie obierz rozmrożone krewetki, umyj je i połóż na warzywach.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posiekaj warzywa i posyp je pizzą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posyp pizzę serem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Teraz włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pozostaw do pieczenia przez 25-30 minut. Ostateczny czas pieczenia zależy od grubości ciasta - im cieńsze, tym szybciej się upiecze.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po tym czasie pizza z krewetkami jest całkowicie gotowa do spożycia. Pozostaje tylko pokroić go na porcje i podać do stołu. Mam nadzieję, że szczegółowy opis przepisu krok po kroku pomógł wam, drogie hostessy, dowiedzieć się, jak upiec pizzę z krewetkami i serem? Jak widać, jest to całkiem proste!

obecnie w Rosji otwarto dużą liczbę pizzerii, w których można spróbować całej różnorodności tego dania. Wolę gotować w domu, zwłaszcza moje domowe uwielbiają pizzę z krewetkami. Dla wszystkich zainteresowanych dzielę się tym przepisem kulinarnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy