skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do ciasta i nadzienia potrzebujemy produktów z listy, można je również zobaczyć na zdjęciu.
Krok 2:
Rozcieńczyć drożdże, 1 łyżkę granulowanego cukru i sól w ciepłej wodzie. Możesz do tego użyć szklanki.
Krok 3:
Przesiej mąkę do głębokiej miski i wlej do niej mieszaninę drożdży. Zaczynamy wyrabiać ciasto łyżką lub silikonową szpatułką.
Krok 4:
Dodaj oliwę z oliwek i kontynuuj wyrabianie ciasta. Ugniataj go przez 10 minut. Można to zrobić bezpośrednio w misce, ale wygodniej jest na stole.
Krok 5:
Gotowe ciasto przełożyć do czystej, suchej miski, przykryć folią spożywczą i pozostawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Krok 6:
Umyj pomidory i paprykę i pokrój w cienkie plasterki.
Krok 7:
Zetrzyj ser.
Krok 8:
Ugniatamy ciasto, ugniatamy je rękami w cienką lub grubą okrągłą warstwę i przenosimy na blachę do pieczenia lub specjalne okrągłe naczynie do pieczenia pizzy. Posyp ciasto przyprawą.
Krok 9:
W małym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek i koncentrat pomidorowy. Powstałą mieszaninę nakładamy na całą powierzchnię ciasta. Pierwszą warstwą rozprowadzamy przygotowane pomidory.
Krok 10:
Następnie rozłóż pieprz.
Krok 11:
Następnie obierz rozmrożone krewetki, umyj je i połóż na warzywach.
Krok 12:
Posiekaj warzywa i posyp je pizzą.
Krok 13:
Posyp pizzę serem.
Krok 14:
Teraz włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pozostaw do pieczenia przez 25-30 minut. Ostateczny czas pieczenia zależy od grubości ciasta - im cieńsze, tym szybciej się upiecze.
Krok 15:
Po tym czasie pizza z krewetkami jest całkowicie gotowa do spożycia. Pozostaje tylko pokroić go na porcje i podać do stołu. Mam nadzieję, że szczegółowy opis przepisu krok po kroku pomógł wam, drogie hostessy, dowiedzieć się, jak upiec pizzę z krewetkami i serem? Jak widać, jest to całkiem proste!
obecnie w Rosji otwarto dużą liczbę pizzerii, w których można spróbować całej różnorodności tego dania. Wolę gotować w domu, zwłaszcza moje domowe uwielbiają pizzę z krewetkami. Dla wszystkich zainteresowanych dzielę się tym przepisem kulinarnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g