skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego twarogu z wiśniami.
Krok 2:
Wlej trzysta gramów przesianej mąki do głębokiej miski i dodaj sól do smaku.
Krok 3:
Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.
Krok 4:
Wlej sto gramów cukru do miski.
Krok 5:
Dodaj sto osiemdziesiąt gramów pokrojonej na kawałki i mrożonej margaryny do ogólnej miski.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, starając się rozgnieść margarynę.
Krok 7:
Kontynuuj ugniatanie wszystkich składników w misce rękami, aż uzyskasz miękisz.
Krok 8:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Rozłóż ciasto na stole i zbierz je w bryłę.
Krok 11:
Włóż ciasto do celofanowej torby i włóż do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 12:
Włóż pięćset gramów domowego twarogu do głębokiej miski i dodaj do niej jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 13:
Wlej sto gramów cukru do miski.
Krok 14:
Włóż sto gramów kwaśnej śmietany do miski.
Krok 15:
Rozbij i dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 16:
Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem na gładką pastę.
Krok 17:
Po pół godzinie rozprowadzamy ciasto w formie natłuszczonej niewielką ilością masła i równomiernie rozprowadzamy.
Krok 18:
Równomiernie rozprowadzając ciasto w formie, formujemy z niego boki i w razie potrzeby dodajemy trochę mąki.
Krok 19:
Rozłóż przygotowaną masę twarogową w formie na wierzchu ciasta.
Krok 20:
Rozłóż masę twarogową w postaci jednolitej warstwy.
Krok 21:
Rozłóż trzysta pięćdziesiąt gramów wiśni na twarogu i lekko dociśnij łyżką, a następnie włóż formę do piekarnika nagrzanego do stu dziewięćdziesięciu stopni, aby upiec ciasto.
Krok 22:
Po trzydziestu do trzydziestu pięciu minutach wyjmujemy przygotowane ciasto z piekarnika, dajemy mu trochę czasu na ostygnięcie i wyjmujemy formę.
Krok 23:
Kroimy ciasto na porcje, a następnie układamy je na talerzach. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis na słodkie wypieki na herbatę-ciasto twarogowe z wiśniami! Wspaniałe domowe wypieki, które nie mają sobie równych! Takie ciasto twarogowe z wiśniami spodoba się wszystkim koneserom umiarkowanie słodkich i szczególnie delikatnych deserów. Kruche ciasto natychmiast rozpływa się w ustach, a biały twarożek i piękna wiśnia sprawiają, że to ciasto wiśniowe jest niesamowicie wyrafinowane i przewiewne jak chmura. Przygotuj go i daj sobie chwile prawdziwej błogości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g