łopatka wieprzowa w rękawie z czosnkiem bez marynowania
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować.
Krok 2:
Sól, pieprz do smaku.
Krok 3:
Czosnek obrać i pokroić w cienkie talerze, nacisnąć nacięcia i naszprycować mięso czosnkiem.
Krok 4:
Włóż mięso do rękawa do pieczenia, zawiąż po obu stronach. Wyślij do podgrzanego do 200 stopni na 40 minut.
Krok 5:
Po 40 minutach mięso jest gotowe, miękkie i soczyste.
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Łopatka wieprzowa - 257 kcal/100g