łopatka wieprzowa w rękawie z czosnkiem bez marynowania

pyszna i soczysta Wieprzowina pieczona w rękawie. W naszej rodzinie to danie jest zwykle przygotowywane na Wielkanoc.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 3 % 1 g
254 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty, których będziemy potrzebować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Sól, pieprz do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czosnek obrać i pokroić w cienkie talerze, nacisnąć nacięcia i naszprycować mięso czosnkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż mięso do rękawa do pieczenia, zawiąż po obu stronach. Wyślij do podgrzanego do 200 stopni na 40 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 40 minutach mięso jest gotowe, miękkie i soczyste.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Łopatka wieprzowa - 257   kcal/100g

Podobne przepisy