pierś z kurczaka w sosie satsebeli w rękawie

bardzo łatwe do przygotowania danie ze słynnym sosem gruzińskim!
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 92 % 24 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
113 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój kurczaka na duże kawałki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy SOS satsebeli

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż kawałki kurczaka do rękawa, dodaj sól i sos satsebeli

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj, przebij rękaw do pieczenia w kilku miejscach i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 30 minut Smacznego!)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy