bułki twarogowe bez drożdży

bułki twarogowe bez drożdży w 20 minut! Zróbmy pyszne bułeczki twarogowe bez drożdży! Okazują się bujne, delikatne i są przygotowywane bardzo prosto i szybko. To idealna opcja na śniadanie!
AnastasiaszczetyninaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 12 g
tłuszcze 19 % 10 g
węglowodany 59 % 32 g
268 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania ciasta możesz użyć twarogu w brykietach lub jeśli masz ziarnisty twaróg – możesz go przetrzeć przez sito lub zmielić za pomocą blendera. Lepiej jest, aby nie pozostały duże ziarna, aby ciasto było bardziej jednorodne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W głębokiej filiżance ubijam dwa jajka z cukrem i solą. Dodaję przygotowany twaróg i dokładnie mieszam składniki ręczną trzepaczką lub mikserem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj wanilinę i dwie łyżki stołowe olej roślinny i mieszaj, aż uzyskasz jednorodną konsystencję. Następnie dodaję przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Zagniatam miękkie ciasto. Najpierw szpatułką, a gdy ciasto stanie się tak gęste, że trudno jest wymieszać łopatką, przenosimy je na posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatamy rękami .

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto powinno być miękkie. Ciasto rozwałkowuję na kiełbasę i dzielę na 8 równych części. Możesz również podzielić ciasto na 10 lub 12 części. Im mniejsze bułeczki, tym bardziej będą rosły podczas pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Nadaję każdemu kawałkowi zaokrąglony kształt. Formuję bułki. (Jeśli kulki nie są równe i okrągłe, to w porządku, wyprostują się podczas pieczenia.) Układam bułki na blasze do pieczenia z pergaminem. Posmaruj bułki żółtkiem na wierzchu i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. (Czas pieczenia zależy od funkcji piekarnika)

wielu nie lubi domowego twarogu, woląc kupować masę twarogową w sklepie. I na próżno! Ten produkt jest bogaty w wapń i jest bardzo dobry dla organizmu. Możesz pokochać zdrowy produkt poprzez pieczenie! Pieczenie twarogu jest również zdrowe, podobnie jak świeży twaróg. Dziś chcę zaoferować przepis na delikatne bułki twarogowe bez drożdży. Pieczenie bez drożdży jest zdrowe i smaczne!

A bułki twarogowe bez drożdży są bujne, delikatne i przygotowywane bardzo prosto i szybko. To idealna opcja na śniadanie!

bułki nie są zbyt słodkie, więc jeśli chcesz, możesz bezpiecznie dodać do nich dowolne nadzienie – na przykład gotowane mleko skondensowane lub dżem.

bułki są spożywane w mgnieniu oka! Świetnie nadają się na śniadanie lub podwieczorek ze szklanką mleka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy