skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne bułki twarogowe na cieście drożdżowym z nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski objętościowej, a następnie wlej do niej siedem gramów suchych drożdży.
Krok 3:
Wlej dwie łyżki cukru do miski z mlekiem i drożdżami.
Krok 4:
Włóż dwie łyżki mąki do miski.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i usuń je, aby aktywować drożdże w ciepłym miejscu na piętnaście minut.
Krok 6:
Włóż sto pięćdziesiąt gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej dwie łyżki cukru, małą szczyptę soli i jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 7:
Rozbij jedno jajko kurze do miski z twarogiem i cukrem.
Krok 8:
Wlej osiemdziesiąt gramów roztopionego masła do wspólnej miski.
Krok 9:
Zmiel wszystkie składniki w misce blenderem na gładką masę twarogową.
Krok 10:
Rozłóż ugotowaną masę twarogową w misce z aktywowanymi drożdżami.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 12:
Przesiać do miski z płynną podstawą czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej i zagnieść ciasto.
Krok 13:
Dokładnie ugniataj ciasto w misce rękami przez około dziesięć minut.
Krok 14:
Zbieramy ciasto w bryłę i wkładamy do miski, a następnie smarujemy niewielką ilością oleju roślinnego i przykrywamy ręcznikiem na godzinę w ciepłym miejscu, aby się rozłożyć.
Krok 15:
Po godzinie rozłóż ciasto na stole, a następnie lekko ugniataj i po uformowaniu podziel na dwie części.
Krok 16:
Formujemy każdą z dwóch połówek ciasta i dzielimy na sześć części.
Krok 17:
Każdą z części ciasta zwijamy w Kolobok, a następnie kładziemy na stole i przykrywamy ręcznikiem.
Krok 18:
Naprzemiennie ugniataj bułki do ciasta o wymaganym rozmiarze i wykonaj cztery nacięcia nożem na każdym z nich.
Krok 19:
Rozłóż jedną łyżeczkę dżemu lub dżemu na każdym cieście.
Krok 20:
Dobrze oślepiamy krawędzie płatków każdej tortilli w określonej kolejności.
Krok 21:
Nadal oślepiamy płatki tortilli.
Krok 22:
Lekko rozciągając, oślepiamy czwarty Płatek ciasta.
Krok 23:
Tworzymy wszystkie bułki w postaci róż.
Krok 24:
Ułóż uformowane bułki na blasze do pieczenia, którą wcześniej przykryliśmy papierem do pieczenia i odłożyliśmy na dwadzieścia minut w ciepłym miejscu.
Krok 25:
Po upływie czasu smarujemy bułki jajkiem kurzym ubitym z dwiema łyżkami mleka i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.
Krok 26:
Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy z piekarnika blachę do pieczenia z gotowymi wypiekami, a następnie dajemy bułkom trochę czasu na ostygnięcie i układamy je na talerzu.
Krok 27:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
jak puch puszyste bułeczki twarogowe z dżemem! Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto twarogowe na herbatę w piekarniku, przynajmniej na śniadanie, przynajmniej na obiad! Najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne-najlepsze domowe bułeczki! Takie pachnące, bardzo przewiewne i niezrównanie delikatne bułeczki twarogowe na prostych drożdżach z soczystym nadzieniem z dowolnego dżemu, przygotowane na śniadanie, będą doskonałym początkiem dnia i naładują potężną energią. Aby przygotować te piękne bułeczki z twarogiem, musisz mieć dokładny i udany przepis, który zwracam uwagę. Z nim okazują się świetne! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal / 100g