bułeczki twarogowe z dżemem na cieście drożdżowym

wyjątkowo aromatyczne i bujne domowe wypieki! Wspaniały przepis na przygotowanie przewiewnych i niezrównanie delikatnych bułek twarogowych z nadzieniem z dżemu w piekarniku, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 14 % 8 g
węglowodany 72 % 41 g
263 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne bułki twarogowe na cieście drożdżowym z nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski objętościowej, a następnie wlej do niej siedem gramów suchych drożdży.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dwie łyżki cukru do miski z mlekiem i drożdżami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż dwie łyżki mąki do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie i usuń je, aby aktywować drożdże w ciepłym miejscu na piętnaście minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sto pięćdziesiąt gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej dwie łyżki cukru, małą szczyptę soli i jedną łyżeczkę cukru waniliowego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij jedno jajko kurze do miski z twarogiem i cukrem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej osiemdziesiąt gramów roztopionego masła do wspólnej miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmiel wszystkie składniki w misce blenderem na gładką masę twarogową.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż ugotowaną masę twarogową w misce z aktywowanymi drożdżami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przesiać do miski z płynną podstawą czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej i zagnieść ciasto.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dokładnie ugniataj ciasto w misce rękami przez około dziesięć minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zbieramy ciasto w bryłę i wkładamy do miski, a następnie smarujemy niewielką ilością oleju roślinnego i przykrywamy ręcznikiem na godzinę w ciepłym miejscu, aby się rozłożyć.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po godzinie rozłóż ciasto na stole, a następnie lekko ugniataj i po uformowaniu podziel na dwie części.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Formujemy każdą z dwóch połówek ciasta i dzielimy na sześć części.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Każdą z części ciasta zwijamy w Kolobok, a następnie kładziemy na stole i przykrywamy ręcznikiem.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Naprzemiennie ugniataj bułki do ciasta o wymaganym rozmiarze i wykonaj cztery nacięcia nożem na każdym z nich.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż jedną łyżeczkę dżemu lub dżemu na każdym cieście.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dobrze oślepiamy krawędzie płatków każdej tortilli w określonej kolejności.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Nadal oślepiamy płatki tortilli.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Lekko rozciągając, oślepiamy czwarty Płatek ciasta.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Tworzymy wszystkie bułki w postaci róż.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Ułóż uformowane bułki na blasze do pieczenia, którą wcześniej przykryliśmy papierem do pieczenia i odłożyliśmy na dwadzieścia minut w ciepłym miejscu.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Po upływie czasu smarujemy bułki jajkiem kurzym ubitym z dwiema łyżkami mleka i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy z piekarnika blachę do pieczenia z gotowymi wypiekami, a następnie dajemy bułkom trochę czasu na ostygnięcie i układamy je na talerzu.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

jak puch puszyste bułeczki twarogowe z dżemem! Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto twarogowe na herbatę w piekarniku, przynajmniej na śniadanie, przynajmniej na obiad! Najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne-najlepsze domowe bułeczki! Takie pachnące, bardzo przewiewne i niezrównanie delikatne bułeczki twarogowe na prostych drożdżach z soczystym nadzieniem z dowolnego dżemu, przygotowane na śniadanie, będą doskonałym początkiem dnia i naładują potężną energią. Aby przygotować te piękne bułeczki z twarogiem, musisz mieć dokładny i udany przepis, który zwracam uwagę. Z nim okazują się świetne! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal / 100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal / 100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal / 100g

Podobne przepisy