skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec różowego łososia z serem? Filet z różowego łososia bez łusek uwolnij od płetw i pokrój na porcje. Mam szerokość każdego kawałka około pięciu centymetrów. Połóż różowego łososia skórą do dołu na uprzednio natłuszczonym naczyniu do pieczenia z kroplą oliwy z oliwek. Skrop każdy kawałek sokiem z cytryny. Sól i pieprz rybę do smaku.
Krok 2:
Umyj świeżą kolendrę i wstrząśnij z nadmiaru wilgoci. Drobno posiekaj.
Krok 3:
Do marynaty wymieszaj ziarnistą musztardę (z nasionami gorczycy) i oliwę z oliwek. Dodaj drobno starty (lub przepuszczony przez prasę) czosnek. Wymieszaj marynatę z kolendrą.
Krok 4:
Na każdym kawałku przygotowanego różowego łososia równomiernie rozprowadź marynatę.
Krok 5:
Zetrzyj ostry ser na grubej tarce. Obficie posyp serem różowego łososia na wierzchu. Piecz rybę przez dwadzieścia minut do pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ser powinien całkowicie się stopić, a na powierzchni powstanie apetyczny rumieniec. Czas i temperatura pieczenia zależy od piekarnika!
bardzo podobał mi się pieczony różowy łosoś według tego przepisu. Skórka serowa w połączeniu z ziarnistą musztardą i moją ulubioną kolendrą jest nie do pochwały. A sam różowy łosoś okazał się delikatny, soczysty i lekko kwaśny z cytryny. Nawiasem mówiąc, czosnek praktycznie nie był odczuwalny w naczyniu.
dlatego taką rybę jako danie główne (na przykład z dodatkiem ryżu) można bezpiecznie zabrać na lunch do biura. Niech koledzy trochę zazdroszczą :)
ze względu na dużą ilość sera Czapka serowa będzie gęsta, a po ugotowaniu pozostawi wilgoć w kawałkach ryby. Tak więc sam suchy różowy łosoś okaże się soczysty. To jest główny sekret.
staraj się, aby ser całkowicie pokrył cały kawałek ryby. Nie powinno być widać zieleni, w przeciwnym razie spali się podczas pieczenia.
i ważne jest, aby nie wysuszyć różowego łososia. Gotuje się bardzo szybko. Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych cech piekarnika. Dlatego radzę skupić się na rumianym serze na wierzchu. Powinien mieć czas, aby stać się pięknym w czasie maksymalnie dwudziestu do trzydziestu minut. Wysoko.
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal / 100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g