skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne ciasta z idealnym nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej dwieście mililitrów kefiru do dużej miski.
Krok 3:
Wlej dziesięć gramów suchych, szybko działających drożdży do miski z kefirem.
Krok 4:
Wlej dwie łyżki cukru do miski.
Krok 5:
Wlej dwie pełne łyżki mąki pszennej do wspólnej miski.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i umieść je w ciepłym miejscu na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.
Krok 7:
Po upływie czasu wlej dwieście mililitrów oleju roślinnego do miski z zakwasem drożdżowym.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 9:
Przesiać do miski z podstawą drożdżową pięćset gramów mąki pszennej.
Krok 10:
Dodaj dziesięć gramów proszku do pieczenia do ogólnej miski.
Krok 11:
Mieszając wszystkie składniki w misce, zagnieść ciasto o pożądanej konsystencji.
Krok 12:
Kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta w misce rękami przez około siedem minut.
Krok 13:
Zbieramy ugniatane ciasto w bryłę i wkładamy do miski, po czym przykrywamy je ręcznikiem i usuwamy na godzinę w ciepłe miejsce.
Krok 14:
Aby przygotować nadzienie, włóż dwieście gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej drobno posiekaną natkę pietruszki do smaku.
Krok 15:
Włóż pięćdziesiąt gramów twardego sera startego na drobnej tarce do wspólnej miski.
Krok 16:
Dodaj czarny pieprz do wspólnej miski, sól do smaku, a następnie rozbij do niej jedno jajko kurze.
Krok 17:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a nadzienie do ciast jest gotowe.
Krok 18:
Po upływie czasu rozprowadzamy na stole wspaniałe ciasto, a następnie ugniatamy je i dzielimy na dwie części.
Krok 19:
Uformowane ciasto kroimy na czternaście do piętnastu kawałków.
Krok 20:
Zwijamy każdy kawałek ciasta w bułkę i układamy je na stole.
Krok 21:
Ugniatamy bułki na ciasta i rozprowadzamy na nich wymaganą ilość przygotowanego nadzienia.
Krok 22:
Mocno przylegamy do krawędzi ciast z nadzieniem i dobrze dociskamy widelcem.
Krok 23:
Uformowane placki układamy na blasze do pieczenia, którą wcześniej przykryliśmy papierem do pieczenia i usuwamy do proofingu na dwadzieścia minut, po czym smarujemy je ubitym jajkiem kurzym z niewielką ilością mleka na wierzchu.
Krok 24:
Posyp ciasta sezamem do smaku i pożądania, a następnie wyślij do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez trzydzieści minut.
Krok 25:
Po upływie czasu wyjmujemy blachę do pieczenia z gotowanymi ciastami z piekarnika i dajemy im trochę czasu na ostygnięcie, po czym kładziemy je na talerzu.
Krok 26:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis! Niesamowicie przewiewne i idealnie smaczne-ciasta z pachnącymi ziołami i twarogiem! To proste domowe wypieki są zdrowe, pożywne, wyjątkowo delikatne i niezrównane pod względem smaku dzięki specjalnemu nadzieniu! Ciasta ze zwykłym twarogiem i aromatycznymi ziołami, pieczone w piekarniku, powstają na sekretnym składniku-kefirze, z którym są bujne, miękkie i wyrafinowanie zrównoważone. Są warte tego, abyś je ugotował! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal / 100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g