placki kefirowe nadziewane twarogiem z serem

bujne i wyrafinowanie zrównoważone wypieki! Udany przepis na przygotowanie niesamowicie przewiewnych ciast z pachnącymi ziołami, serem i twarogiem pieczonym w piekarniku, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 10 g
tłuszcze 31 % 18 g
węglowodany 52 % 30 g
315 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasta z idealnym nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwieście mililitrów kefiru do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dziesięć gramów suchych, szybko działających drożdży do miski z kefirem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwie łyżki cukru do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej dwie pełne łyżki mąki pszennej do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i umieść je w ciepłym miejscu na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie czasu wlej dwieście mililitrów oleju roślinnego do miski z zakwasem drożdżowym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przesiać do miski z podstawą drożdżową pięćset gramów mąki pszennej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj dziesięć gramów proszku do pieczenia do ogólnej miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Mieszając wszystkie składniki w misce, zagnieść ciasto o pożądanej konsystencji.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kontynuuj dokładne wyrabianie ciasta w misce rękami przez około siedem minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zbieramy ugniatane ciasto w bryłę i wkładamy do miski, po czym przykrywamy je ręcznikiem i usuwamy na godzinę w ciepłe miejsce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Aby przygotować nadzienie, włóż dwieście gramów twarogu do głębokiej miski, a następnie wlej do niej drobno posiekaną natkę pietruszki do smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Włóż pięćdziesiąt gramów twardego sera startego na drobnej tarce do wspólnej miski.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj czarny pieprz do wspólnej miski, sól do smaku, a następnie rozbij do niej jedno jajko kurze.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a nadzienie do ciast jest gotowe.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po upływie czasu rozprowadzamy na stole wspaniałe ciasto, a następnie ugniatamy je i dzielimy na dwie części.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Uformowane ciasto kroimy na czternaście do piętnastu kawałków.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Zwijamy każdy kawałek ciasta w bułkę i układamy je na stole.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ugniatamy bułki na ciasta i rozprowadzamy na nich wymaganą ilość przygotowanego nadzienia.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Mocno przylegamy do krawędzi ciast z nadzieniem i dobrze dociskamy widelcem.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Uformowane placki układamy na blasze do pieczenia, którą wcześniej przykryliśmy papierem do pieczenia i usuwamy do proofingu na dwadzieścia minut, po czym smarujemy je ubitym jajkiem kurzym z niewielką ilością mleka na wierzchu.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Posyp ciasta sezamem do smaku i pożądania, a następnie wyślij do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez trzydzieści minut.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Po upływie czasu wyjmujemy blachę do pieczenia z gotowanymi ciastami z piekarnika i dajemy im trochę czasu na ostygnięcie, po czym kładziemy je na talerzu.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

cóż, bardzo prosty przepis! Niesamowicie przewiewne i idealnie smaczne-ciasta z pachnącymi ziołami i twarogiem! To proste domowe wypieki są zdrowe, pożywne, wyjątkowo delikatne i niezrównane pod względem smaku dzięki specjalnemu nadzieniu! Ciasta ze zwykłym twarogiem i aromatycznymi ziołami, pieczone w piekarniku, powstają na sekretnym składniku-kefirze, z którym są bujne, miękkie i wyrafinowanie zrównoważone. Są warte tego, abyś je ugotował! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal / 100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal / 100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy