kurczak w folii w marynacie z sosu sojowego z imbirem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Przygotuj marynatę-czosnek
Krok 3:
Dodaj przyprawy: paprykę, imbir, cynamon, czerwoną ostrą paprykę
Krok 4:
Solim
Krok 5:
Perchim
Krok 6:
Dodaj sos sojowy
Krok 7:
Olej roślinny
Krok 8:
Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie
Krok 9:
Dobrze natrzyj kurczaka marynatą ze wszystkich stron
Krok 10:
Przykryj folią spożywczą lub pokrywką i pozostaw na co najmniej godzinę w temperaturze pokojowej lub na noc w lodówce
Krok 11:
Rozłóż marynowanego kurczaka na folii złożonej 2 razy
Krok 12:
Dobrze zawiń kurczaka w folię i wyślij do piekarnika w 180 stopniach na 1 godzinę
Krok 13:
Po godzinie wyjmujemy kurczaka z piekarnika, rozkładamy folię i wracamy do piekarnika na kolejne 15-20 minut, aż będzie rumiany
Krok 14:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g