skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne bułki z ciasta francuskiego z soczystym nadzieniem bez drożdży, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Przesiej pięćset pięćdziesiąt gramów mąki do obszernej miski, a następnie wlej do niej pół łyżeczki soli.
Krok 3:
Mieszając wlej trzysta mililitrów ciepłej przegotowanej wody do miski z mąką i zagniataj ciasto.
Krok 4:
Rozłóż ciasto z miski na stole i ugniataj przez pięć minut, a następnie uformuj i podziel na osiem kawałków o tej samej wielkości.
Krok 5:
Z każdego kawałka ciasta zwijamy dość gęstą bułkę.
Krok 6:
Wlej sto gramów roztopionego masła do małej miski, a następnie dodaj do niej pięćdziesiąt gramów oleju roślinnego i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Ugniatamy każdą bułkę z ciasta na tortillę o średnicy około dwudziestu centymetrów, a następnie na każdą przygotowaną tortillę rozprowadzamy łyżeczkę mieszanki masła i rozprowadzamy równomiernie.
Krok 8:
Rozłóż na przemian posmarowane masłem tortille na talerzu i nałóż obfitą warstwę oleju na każdą z nich.
Krok 9:
Posmarowane masłem tortille układamy w stos na talerzu.
Krok 10:
Przykryj posmarowane masłem tortille celofanową torbą na wierzchu i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 11:
Aby przygotować nadzienie, włóż trzysta gramów twarogu do głębokiej miski.
Krok 12:
Dodaj sto gramów umytych i suszonych rodzynek do miski z twarogiem.
Krok 13:
Włóż jedno obrane i pokrojone na małe kawałki jabłko do miski.
Krok 14:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do wspólnej miski.
Krok 15:
Rozbij jedno jajko kurze do osobnej miski.
Krok 16:
Dobrze ubij jajko w misce, aż będzie gładkie.
Krok 17:
Wlej ubite jajko do miski z masą twarogową.
Krok 18:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, a nadzienie do bułek jest gotowe.
Krok 19:
Smarujemy stół odrobiną oleju i układamy na przemian ciasta, które następnie rozciągamy tak bardzo, jak to możliwe od środka do krawędzi.
Krok 20:
Złóż krawędzie każdego rozciągniętego ciasta do środka.
Krok 21:
Zawiń spód każdej tortilli.
Krok 22:
Rozłóż jednolitą warstwę nadzienia na każdym cieście.
Krok 23:
Ostrożnie zawiń nadziewane ciasta w dość gęstą rolkę.
Krok 24:
Dobrze wsuń krawędzie każdej bułki.
Krok 25:
Formujemy bułki o pożądanym rozmiarze z bułek.
Krok 26:
Ułóż uformowane bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je ubitym jajkiem kurzym na wierzchu, po czym włóż blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni, aby upiec bułki.
Krok 27:
Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i dajemy ugotowanym bułkom trochę czasu na ostygnięcie.
Krok 28:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
bułki z ciasta francuskiego bez drożdży nadziewane twarogiem z jabłkami. Cóż, bardzo prosty przepis na pikantne wypieki na herbatę na śniadanie w 30 minut! Można je jeść tak długo, jak chcesz, a nawet nie zauważyć-najsmaczniejsze bułeczki z niesamowicie delikatnego ciasta bez drożdży! W mojej rodzinie są bardzo kochani i zawsze czekają z wielką niecierpliwością! Takie bułeczki z ciasta francuskiego z soczystym nadzieniem z twarogu i pachnących jabłek zawsze znikają ze stołu natychmiast po upieczeniu. Dla mojej rodziny takie wypieki są najlepszym i najbardziej pożądanym deserem. Najdelikatniejsze bułeczki twarogowe z prostego ciasta francuskiego z pewnością staną się ulubioną rodzinną ucztą! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g