ciasteczka twarogowe na śmietanie z cukrem i wanilią

łatwe i szybkie ciasto do pieczenia w piekarniku! Wspaniały przepis na przygotowanie najlepszego deseru w pośpiechu z dostępnych składników, który mile zaskoczy wspaniałym smakiem i bez wątpienia spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 30 % 19 g
węglowodany 56 % 35 g
338 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasteczka twarogowe, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż dwieście gramów twarogu do odpowiedniej głębokiej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sto trzydzieści gramów kwaśnej śmietany do miski z twarogiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż dwa żółtka do miski z twarogiem i kwaśną śmietaną.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej sto gramów cukru do wspólnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem na gładką masę twarogową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przesiać do dużej miski czterysta gramów mąki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj jedną trzecią łyżeczki soli do miski z mąką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski z mąką.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż dwieście gramów zmiękczonego masła do wspólnej miski.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dobrze zmiel wszystkie składniki w misce na okruchy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż masę twarogową w misce z gotowaną kruszonką.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dokładnie zagnieść ciasto w misce.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż ciasto na stole i dobrze ugniataj, a następnie włóż do celofanowej torby i włóż do lodówki na godzinę.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po upływie czasu wyjmujemy ciasto z lodówki, a następnie układamy je na stole i dzielimy na dwie identyczne części.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej niewielką ilość mąki na stół i ugniataj po kolei każdą część ciasta na tortillę.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Rozwałkuj każde ciasto na warstwę o grubości pół centymetra.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wytnij półfabrykaty do ciastek na każdej warstwie ciasta za pomocą odpowiedniej formy.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozłóż pokrojone półfabrykaty na pierwszą blachę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Po piętnastu minutach wyjmujemy z piekarnika pierwszą blachę do pieczenia z przygotowanym domowym twarogiem i układamy ciasteczka na talerzach. Drugą blachę do pieczenia z półfabrykatami wkładamy do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni na piętnaście minut.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

ciasteczka twarogowe idealny przepis na herbatę dla dzieci. Cóż, bardzo proste szybkie ciasto do pieczenia w piekarniku! Przyjemnie rozpływające się w ustach, kruche i wyjątkowo smaczne-ciastka twarogowe z cukrem! Nie wiesz, jak zaskoczyć swoje dzieci i co ugotować na herbatę? Wybierz wypieki, a na pewno się nie pomylisz! Upiecz domowe ciasteczka twarogowe według mojego zastrzeżonego i gwarantowanego przepisu. Z jego delikatnego smaku nawet kapryśne dzieci wpadają w nieopisaną Rozkosz. Proste i smaczne domowe ciasteczka z twarogiem to przykład najlepszego deseru w pośpiechu z dostępnych składników. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy