sernik z orzechami włoskimi z ciasteczkami i twarogiem

Poczuj się jak nowojorczyk-delektuj się delikatnym sernikiem z kawą!
tania•oxeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 49 % 25 g
węglowodany 29 % 15 g
386 kcal
IG: 7 / 86 / 7

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

jak wiadomo, do przygotowania pysznego deseru kuchni amerykańskiej – sernika potrzebny jest specjalny ser. Ale nie zawsze można go kupić. Na przykład od dawna robię sernik z twarogu, a nie z sera. Jego smak okazuje się bardzo przyzwoity. Przepis kulinarny od dawna znalazłem na jakiejś stronie, nie pamiętam, która. Z czasem został dostosowany do siebie.

najpierw w blenderze zmielimy zarówno ciasteczka, jak i obrane orzechy włoskie. Powinieneś uzyskać prawie jednorodną masę sypką. Teraz tę masę należy wymieszać ze stopionym masłem i dobrze wymieszać.

weź Okrągły kształt i wyłóż go pergaminem, aby łatwo było później wyciągnąć sernik. Cóż, lub możesz wziąć dzieloną formę.

ostrożnie rozłóż masę ciastek i orzechów na dnie formy, wyrównaj ją. W zasadzie możesz zrobić boki, ale nigdy ich nie robię. Sernik z twarogu wygląda lepiej bez boków.

teraz wkładamy formę do lodówki i robimy nadzienie.

włóż twaróg do miski, dodaj cukier i dokładnie zmiel. Włóż śmietanę. I mieszaj, aż będzie gładka i puszysta. Możesz to zrobić w mikserze.

wbijamy jedno jajko na raz. I ponownie ubij.

dodaj skórkę z połowy lub całej cytryny, wymieszaj.

wlej nadzienie do formy i włóż do piekarnika na godzinę w temperaturze 170 stopni.

Sernik należy okresowo sprawdzać, ponieważ w różnych piekarnikach piecze się z różnymi prędkościami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy