ciasteczka na wodzie parzone
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główne składniki.
Krok 2:
Zagotuj wodę na małej patelni. Dodaj do niego masło, sól i cukier i zagotuj. Przesiej całą mąkę do wrzącej wody i zagniataj ciasto łyżką.
Krok 3:
Tak powinno wyglądać.
Krok 4:
Wprowadzaj jajka pojedynczo i mieszaj. Możesz wziąć mikser.
Krok 5:
Gotowe ciasto.
Krok 6:
Za pomocą torby do gotowania lub łyżek sadzimy ciasto na wysmarowanym olejem pergaminie.
Krok 7:
Pieczemy najpierw przez 20 minut w 200 stopniach i kolejne 15 minut w 150 stopniach. Wskaźnik gotowości - złota skorupa.
Krok 8:
Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g