ciasteczka na wodzie parzone

eklery eklerami, a są też ciasteczka z kremem! Gotuj i smakuj! Ciasteczka budyniowe mogą nie być duże (lub lepiej małe) i nie są idealne, ponieważ nie musisz ich wypełniać! Świetna okazja, aby przygotować herbatę i spróbować swoich sił w cieście parzonym!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 41 % 15 g
węglowodany 41 % 15 g
218 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Główne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagotuj wodę na małej patelni. Dodaj do niego masło, sól i cukier i zagotuj. Przesiej całą mąkę do wrzącej wody i zagniataj ciasto łyżką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Tak powinno wyglądać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wprowadzaj jajka pojedynczo i mieszaj. Możesz wziąć mikser.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe ciasto.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Za pomocą torby do gotowania lub łyżek sadzimy ciasto na wysmarowanym olejem pergaminie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pieczemy najpierw przez 20 minut w 200 stopniach i kolejne 15 minut w 150 stopniach. Wskaźnik gotowości - złota skorupa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ostudzić i posypać cukrem pudrem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy