makrela w folii zapiekana z cytryną i cebulą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Oczyść rybę, pokrój na kawałki, dodaj sól i przyprawy. Pozostaw na 5-15 minut.
Krok 3:
Nasmaruj folię. Rozłóż kawałki ryby (zgodnie z kształtem ryby). Między plasterkami kładziemy krążki cebuli i plasterki cytryny (cienko pokroić). Wewnątrz ryby połóż zielenie.
Krok 4:
Zawiń folię, na wierzchu jeszcze 1 warstwa folii. Wysyłamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g