skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych ciast z nadzieniem wiśniowym.
Krok 2:
Wlej pięćset gramów przesianej mąki i dziesięć gramów proszku do pieczenia do dużej miski.
Krok 3:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego i jedną trzecią łyżeczki soli do miski.
Krok 4:
Dodaj osiem gramów suchych, szybko działających drożdży do miski.
Krok 5:
Wlej pięćdziesiąt gramów cukru do miski.
Krok 6:
Włóż dwa żółtka do wspólnej miski.
Krok 7:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłego kefiru do miski i zagniataj ciasto.
Krok 8:
Włóż czterdzieści gramów masła do miski z ciastem i kontynuuj ugniatanie przez kolejne dwie minuty.
Krok 9:
Posmaruj ciasto w misce olejem roślinnym, aby nie powstała skorupa i przykryj ręcznikiem, Usuń w ciepłe miejsce na siedemdziesiąt pięć minut.
Krok 10:
Umieść głęboką patelnię na kuchence, a następnie włóż do niej dwadzieścia gramów masła i pięćset gramów wiśni bez pestek.
Krok 11:
Wlej sto gramów cukru na patelnię z wiśniami i daj mu czas na rozpuszczenie.
Krok 12:
Dodaj dwie lub trzy łyżki soku wiśniowego do miski z trzydziestoma gramami skrobi.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj składniki i rozpuść skrobię w soku wiśniowym.
Krok 14:
Wymieszaj przygotowaną mieszankę skrobi z sokiem wiśniowym.
Krok 15:
Wlej mieszaninę skrobi na patelnię z cukrem rozpuszczonym w wiśni.
Krok 16:
Włączając piec w niskiej temperaturze, gotuj wiśnie, aż dżem będzie stale mieszał.
Krok 17:
Włóż ugotowany dżem wiśniowy do miski i ostudź.
Krok 18:
Smarujemy powierzchnię roboczą stołu niewielką ilością oleju roślinnego, po czym kładziemy na nim ciasto i dobrze go ugniatamy.
Krok 19:
Pokrój ciasto na kawałki o podobnej wielkości.
Krok 20:
Z każdego kawałka ciasta zwijamy koloboki.
Krok 21:
Ugniataj każdą bułkę do ciasta i rozłóż na niej łyżkę dżemu wiśniowego.
Krok 22:
Dobrze ściśnij krawędzie nadziewanych ciast.
Krok 23:
Kształtujemy placki, aby miały regularny owalny kształt.
Krok 24:
Rozłóż ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw na dwadzieścia pięć minut.
Krok 25:
Po upływie czasu smarujemy placki ubitym jajkiem kurzym i wysyłamy blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu siedemdziesięciu pięciu stopni, aby upiec placki.
Krok 26:
Po dwudziestu pięciu do trzydziestu minutach wyjmujemy bujne i rumiane ciasta z piekarnika.
Krok 27:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego i uduchowionego picia herbaty dla wszystkich!
ciastka maślane z wiśniami, cóż, bardzo prosty przepis-idealne ciasto na placki! Bardzo smaczne, najbardziej kuszące na świecie i pachnące-ciasta z wiśniami w piekarniku! Te wypieki są wyjątkowe i nie do pobicia! Proponuję zrobić ciasto na ciasta wiśniowe według specjalnego przepisu! Dzięki niemu zawsze otrzymasz maślane, lekkie, rumiane ciasta z wiśniami z najlepszego ciasta drożdżowego, pieczone w piekarniku w ciągu kilku minut. Sok nie wypływa z nich i nic się nie pali. Taki przysmak z pewnością spodoba się zarówno gościom, jak i Twoim bliskim!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Przeczytaj wiele przydatnych informacji o mące i jej właściwościach w tym artykule!
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sok wiśniowy - 47 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g