skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj makrelę, odetnij głowę, płetwy, wyjmij wnętrzności. Osusz z wody i zalej tuszę sokiem z cytryny. Pokrój warzywa. Ziemniaki w kostkach, cebula w półpierścieniach, marchewka w plasterkach. Nasmaruj folię olejem roślinnym. Połóż część warzyw na folii (w postaci poduszki).
Krok 2:
Połóż makrelę skropioną sokiem z cytryny na poduszce warzywnej. Resztę warzyw włożyć do ryby. Jeśli używasz mrożonych warzyw, najpierw je rozmroź i odcedź.
Krok 3:
Zawiń wszystko w folię i piecz w temperaturze 190-200 stopni przez 40 minut.
Krok 4:
Pod koniec pieczenia otwórz folię i zrumień rybę na złoty kolor.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji w tym artykule !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g