skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Dodaj połowę cukru do miękkiego masła.
Krok 3:
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 4:
Palcami szybko zmiel wszystko w okruchy. Ciasto jest gotowe.
Krok 5:
Do nadzienia w dużej misce rozbij jajka. Potrzebujesz 3 dużych jaj lub 4 mniejszych.
Krok 6:
Ubij jajka mikserem lub trzepaczką.
Krok 7:
Kontynuując ubijanie, dodaj cukier pozostały po cieście i cukier waniliowy.
Krok 8:
Kontynuuj ubijanie, dodaj twaróg. Jeśli nie lubisz ziaren twarogu w pieczeniu, najpierw wytrzyj go blenderem lub sitem. Ubij wszystko dobrze, aż będzie gładkie. Nadzienie jest gotowe.
Krok 9:
Wyłóż dzieloną formę pergaminem i posmaruj olejem.
Krok 10:
Połóż połowę ciasta na dnie formy.
Krok 11:
Spłaszcz i ubij. Zrób mały bok.
Krok 12:
Wlać nadzienie.
Krok 13:
Ułóż drugą część ciasta równą warstwą.
Krok 14:
Ciasto jest gotowe do pieczenia.
Krok 15:
Gotuj ciasto na złoty kolor w piekarniku przez około 50 minut w 180 stopniach. Wskaźnik gotowości - złote ciasto na skórce.
Krok 16:
Niech ciasto całkowicie ostygnie w formie.
Krok 17:
Następnie zdejmij bok i, jeśli chcesz, przenieś go na piękny królewski talerz.
Krok 18:
Wytnij i spróbuj.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g