kandyzowane całe pomarańcze z cukrem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Umyj i wytrzyj pomarańczę serwetką. W razie potrzeby pokrój w kliny, całe pierścienie lub półpierścienie. Usuń pestki.
Krok 2:

Na blasze do pieczenia wyłożyć pergamin i posypać połową cukru. Połóż plasterki pomarańczy na cukrze.
Krok 3:

Posyp pozostałym cukrem plasterki pomarańczy.
Krok 4:

Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 150 stopni.
Krok 5:

Gdy kandyzowane owoce są jeszcze ciepłe, usuń je z pergaminu. Do długotrwałego przechowywania można je włożyć do słoika i posypać cukrem i wstawić do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g

