kandyzowane całe pomarańcze z cukrem

Szybki i łatwy przepis na kandyzowane pomarańcze w piekarniku!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 97 % 37 g
151 kcal
IG: 16 / 0 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj i wytrzyj pomarańczę serwetką. W razie potrzeby pokrój w kliny, całe pierścienie lub półpierścienie. Usuń pestki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na blasze do pieczenia wyłożyć pergamin i posypać połową cukru. Połóż plasterki pomarańczy na cukrze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posyp pozostałym cukrem plasterki pomarańczy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 150 stopni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy kandyzowane owoce są jeszcze ciepłe, usuń je z pergaminu. Do długotrwałego przechowywania można je włożyć do słoika i posypać cukrem i wstawić do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g

Podobne przepisy