pieczone skrzydełka z indyka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
Weź tyle folii, ile wystarczy, aby owinąć skrzydła w dwie warstwy.
ułóż skrzydła indyka na folii w dwóch warstwach. Pod każdym skrzydłem umieść liść laurowy.
skrzydła posyp przyprawami, solą i dokładnie je zetrzyj.
z folii uformuj boki i polej skrzydła sokami z cytryny i imbiru. I wlej wodę na dno formy foliowej.
zawiń skrzydła w folię i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez półtorej godziny. Następnie otwórz folię i piecz przez kolejne 15 minut w maksymalnej temperaturze.
miękkie i soczyste, z brązową skórką skrzydełka z indyka są gotowe. Podawaj na gorąco - w ten sposób są o wiele smaczniejsze!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Skrzydło indyka - 168 kcal/100g