pieczone skrzydełka z indyka

dzięki tym skrzydłom twoje uczucie głodu odleci daleko i na długo! Miękkie pyszne mięso soczystych skrzydełek z indyka po posiłku zawsze pozostawia chęć ugotowania ich następnym razem! A goście proszą o suplementy:)
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 15 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
150 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

Weź tyle folii, ile wystarczy, aby owinąć skrzydła w dwie warstwy.

ułóż skrzydła indyka na folii w dwóch warstwach. Pod każdym skrzydłem umieść liść laurowy.

skrzydła posyp przyprawami, solą i dokładnie je zetrzyj.

z folii uformuj boki i polej skrzydła sokami z cytryny i imbiru. I wlej wodę na dno formy foliowej.

zawiń skrzydła w folię i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez półtorej godziny. Następnie otwórz folię i piecz przez kolejne 15 minut w maksymalnej temperaturze.

miękkie i soczyste, z brązową skórką skrzydełka z indyka są gotowe. Podawaj na gorąco - w ten sposób są o wiele smaczniejsze!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Skrzydło indyka - 168   kcal/100g

Podobne przepisy