skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Filety z indyka umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Spłucz ryż kilka razy. Zalać wodą i gotować do połowy.
Krok 3:
Cebulę, marchewkę, filet z indyka pokroić na małe kawałki
Krok 4:
Przełóż mięso i warzywa przez maszynę do mięsa. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 180 stopni.
Krok 5:
Dodaj jajko, posiekane warzywa, ryż, sól i pieprz do smaku, zioła i przyprawy.
Krok 6:
Nasmaruj formę oliwą z oliwek lub olejem roślinnym. Ręce zanurzone w zimnej wodzie tworzą klopsiki. Umieść w ogniotrwałym naczyniu do pieczenia.
Krok 7:
W szklance wymieszaj śmietanę, koncentrat pomidorowy i wodę - wypełnienie klopsików.
Krok 8:
Ostrożnie wlej klopsiki. Wkładamy do piekarnika na 30-40 minut. Spójrz na swoje piekarniki.
Krok 9:
Ostrożnie wyjmij gotowe klopsiki. Podawaj na gorąco z dodatkami. Lub z warzywami. Kto lubi))
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g