skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty: mąka, cukier, olej roślinny, kakao, proszek do pieczenia.
Krok 2:
Wanilia / wanilina, cukier mąka i proszek do pieczenia ciasta-wymieszaj wszystko w jedną, jeszcze luźną masę.
Krok 3:
Dodaj kakao.
Krok 4:
Wymieszaj składniki.
Krok 5:
Zamieniamy wszystko w jednorodne lepkie ciasto, zalewając ciepłą wodą i olejem roślinnym. Zaczynamy ugniatać. Powinieneś się spieszyć, w przeciwnym razie ciasto nie okaże się takie, jak byśmy chcieli. Gotowe ciasto nie wygląda na zbyt gęste, płynne, ale nie zbyt wodniste.
Krok 6:
Wlej powstałe ciasto do foremek. Lepiej jest wcześniej ułożyć formę papierem do pieczenia lub nasmarować olejem roślinnym. Aby upiec, babeczka potrzebuje 30-40 minut w temperaturze 200 stopni. Wiele zależy od wybranej formy i jej wielkości. W każdym razie ugotowana babeczka powinna być twarda i sucha w środku.
Krok 7:
Oto wynik, chude czekoladowe ciastko jest gotowe!!! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g