boczek wieprzowy w folii z czosnkiem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i pokrój czosnek na plasterki.
Krok 2:
Pokrój liść laurowy na małe kawałki.
Krok 3:
Połóż mostek na folii i wykonaj głębokie nacięcia ze wszystkich stron (kieszenie) do szpikowania.
Krok 4:
Napełnij kawałki czosnkiem i lavrushką.
Krok 5:
Sól i pieprz mięso do smaku ze wszystkich stron. Tutaj możesz dodać swoje ulubione przyprawy i zioła.
Krok 6:
Zawiń mostek w 3-4 warstwy folii.
Krok 7:
Przenieś paczkę na blachę do pieczenia lub do piekarnika, wlej około 0,7 cm wody na dno formy i piecz mięso przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Gdy woda wyparuje, dodaj nową.
Krok 8:
Pozwól mostkowi położyć się trochę w folii, a następnie możesz pokroić na ciepło lub całkowicie schłodzić na przyszłość.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g