boczek wieprzowy w folii z czosnkiem

danie-ustaw i zapomnij. Prosty przepis na mostek i pyszny! Bardzo! Taki mostek trafi na przykład do kanapek roboczych, świątecznego stołu i mieszanki. Tak, gdziekolwiek pójdzie, ponieważ jest smaczna i pachnąca. A gotowanie jest bardzo proste. Udział kucharza w przepisie - od siły 10 minut.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 71 % 20 g
tłuszcze 25 % 7 g
węglowodany 4 % 1 g
155 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz i pokrój czosnek na plasterki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój liść laurowy na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż mostek na folii i wykonaj głębokie nacięcia ze wszystkich stron (kieszenie) do szpikowania.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Napełnij kawałki czosnkiem i lavrushką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól i pieprz mięso do smaku ze wszystkich stron. Tutaj możesz dodać swoje ulubione przyprawy i zioła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawiń mostek w 3-4 warstwy folii.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś paczkę na blachę do pieczenia lub do piekarnika, wlej około 0,7 cm wody na dno formy i piecz mięso przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni. Gdy woda wyparuje, dodaj nową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pozwól mostkowi położyć się trochę w folii, a następnie możesz pokroić na ciepło lub całkowicie schłodzić na przyszłość.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy