ciasteczka na miodzie z orzechami laskowymi i migdałami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zaczynamy więc od podgrzania miodu w małym rondlu i stopienia w nim masła.
Krok 3:
Teraz Usuń powstałą masę z ognia, dodaj do niej mąkę, granulowany cukier, jajko
Krok 4:
I sodę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Następnie odstawiamy ciasto na około godzinę do wyrośnięcia.
Krok 6:
Po tym czasie rozwałkowujemy nasze ciasto na warstwę o grubości około 0,5 cm, Teraz wycinamy przyszłe ciasteczka z warstwy ciasta małymi foremkami do ciasta i układamy je na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia.
Krok 7:
Smarujemy każde ciastko jajkiem i kładziemy orzechy migdałowe lub orzechy laskowe na środku. Teraz wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-25 minut.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g