skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować apetyczne i delikatne babeczki, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do głębokiej miski z dwustu gramami miękkiego masła.
Krok 3:
Wlej również jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem, aż podwoi masę.
Krok 5:
Trzy jaja kurze rozbijamy pojedynczo do miski i mieszamy.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 7:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów przesianej mąki do miski, a następnie dodaj do niej sto gramów skrobi.
Krok 8:
Dodaj sól do miski z mąką do smaku.
Krok 9:
Dodaj również dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski.
Krok 10:
Wlej pięćdziesiąt gramów orzechów do miski.
Krok 11:
Dodaj sto gramów rodzynek do wspólnej miski.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.
Krok 13:
Włóż mieszankę oleju do miski z suchymi składnikami i połącz dwie bazy.
Krok 14:
Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 15:
Ugotowane ciasto układamy w wymaganej ilości w odpowiednich foremkach.
Krok 16:
Włóż Formy do piekarnika rozgrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.
Krok 17:
Wyjmujemy babeczki z piekarnika po piętnastu do dwudziestu minutach i nakładamy na kilka z nich roztopioną czekoladę, do której dodano masło,a następnie posypujemy posypką czekoladową.
Krok 18:
Resztę babeczek posypujemy do smaku cukrem pudrem.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
bardzo prosty przepis na robienie babeczek w piekarniku! Zobacz, jak gotować babeczki w silikonowych formach szybko, prosto i smacznie! Proste, szybkie i niesamowicie smaczne! Piękne i cudownie delikatne-przepyszne babeczki! Naprawdę rozpływają się w ustach! Najdelikatniejsze zwiewne wypieki! Nie wiesz, jak zadowolić kapryśne dziecko? Przygotuj dla nich piękne, różowe, pachnące babeczki według tego prostego przepisu, a zobaczysz, że będą zachwyceni. Taki deser zawsze znika ze stołu w ciągu kilku minut, dlatego należy go gotować w dużych ilościach. Stwórz ucztę smaku dla siebie i dzieci!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g