babeczki waniliowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i czekoladą

stwórz wspaniałe święto smaku dla siebie i dzieci! Udany przepis na szybkie przygotowanie pięknych i niesamowicie delikatnych domowych babeczek z dodatkiem orzechów i rodzynek, które mile zaskoczą ich dobrym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 32 % 24 g
węglowodany 62 % 47 g
410 kcal
IG: 21 / 15 / 65

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować apetyczne i delikatne babeczki, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do głębokiej miski z dwustu gramami miękkiego masła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej również jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem, aż podwoi masę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy jaja kurze rozbijamy pojedynczo do miski i mieszamy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów przesianej mąki do miski, a następnie dodaj do niej sto gramów skrobi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól do miski z mąką do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj również dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej pięćdziesiąt gramów orzechów do miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj sto gramów rodzynek do wspólnej miski.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż mieszankę oleju do miski z suchymi składnikami i połącz dwie bazy.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ugotowane ciasto układamy w wymaganej ilości w odpowiednich foremkach.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Włóż Formy do piekarnika rozgrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wyjmujemy babeczki z piekarnika po piętnastu do dwudziestu minutach i nakładamy na kilka z nich roztopioną czekoladę, do której dodano masło,a następnie posypujemy posypką czekoladową.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Resztę babeczek posypujemy do smaku cukrem pudrem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

bardzo prosty przepis na robienie babeczek w piekarniku! Zobacz, jak gotować babeczki w silikonowych formach szybko, prosto i smacznie! Proste, szybkie i niesamowicie smaczne! Piękne i cudownie delikatne-przepyszne babeczki! Naprawdę rozpływają się w ustach! Najdelikatniejsze zwiewne wypieki! Nie wiesz, jak zadowolić kapryśne dziecko? Przygotuj dla nich piękne, różowe, pachnące babeczki według tego prostego przepisu, a zobaczysz, że będą zachwyceni. Taki deser zawsze znika ze stołu w ciągu kilku minut, dlatego należy go gotować w dużych ilościach. Stwórz ucztę smaku dla siebie i dzieci!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g

Podobne przepisy