Pasta do kanapek

pikantna pikantna Pasta do kanapek w kilka minut! Świąteczny stół będzie wyglądał znacznie bogatiej, jeśli będzie na nim talerz kanapek z jasną pastą, a kolacja będzie smaczniejsza, jeśli gorące lub inne danie mięsne zostanie uzupełnione kanapką z ostrą pastą. Istnieje ogromna liczba opcji smarowania kanapek. Niektóre z nich wymagają długiego przygotowania składników – ich obróbki cieplnej (gotowanie, smażenie), a niektóre tego nie wymagają, co czasami upraszcza ich przygotowanie, ale są smaczne i interesujące na swój sposób.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 37 % 17 g
węglowodany 41 % 19 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    To proste danie wymaga minimum produktów: strzałek czosnkowych, twarogu i soli. Jednym z nich są jednak sezonowe strzały czosnkowe i trudno je znaleźć w sklepie. Ale latem można je przygotować na przyszłość, zmielić w robocie kuchennym i zamrozić w zamrażarce. Co pozwoli Ci nie odmówić sobie tego zdrowego dania zimą. Ząbki czosnku niestety nie będą działać jako alternatywa dla strzał czosnkowych, ani pod względem smaku, ani koloru.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli czosnek jest cały, należy go umyć pod bieżącą wodą, przekręcić w maszynce do mięsa lub przetworzyć w robocie kuchennym. Jeśli używasz już zamrożonego zbioru strzał czosnkowych, pozostaje tylko połączyć je z twarogiem, dodać sól do smaku i dokładnie wymieszać. Powstałą masę wkładamy do szklanego słoika i wkładamy na noc do lodówki. Stanie się gęstszy, dobrze nasączony, a nadmiar goryczy zniknie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W razie potrzeby możesz zastąpić ser śmietankowy twarogiem zmieszanym ze śmietaną, smak będzie inny, delikatniejszy i mniej ostry. Możesz po prostu podawać taką pastę z chlebem żytnim lub pszennym na gorąco lub zupę, z tortillą. I możesz uzupełnić kanapki z kiełbasą, szynką tą czosnkową pastą, posmarować chlebem, a na wierzchu położyć na przykład kawałek mięsa i sera. Okazuje się bardzo pikantny, aromatyczny i smaczny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodatkowo, dzięki tak jasnemu i delikatnemu zielonemu kolorowi, ta przekąska nie pozostanie niezauważona na twoim stole. A mężczyźni docenią to jako doskonały dodatek do mocnych napojów. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Strzały czosnku - 110   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g

Podobne przepisy