skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować delikatne i pachnące serniki z twarogiem i rodzynkami, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłego mleka do miarki, a następnie wlej do niej dwie łyżeczki suchych drożdży.
Krok 3:
Wlej trzy łyżki cukru do kubka.
Krok 4:
Dodaj jedną łyżkę mąki do kubka.
Krok 5:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w kubku i odstaw na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.
Krok 6:
Zaczynamy przygotowywać ciasto i rozbijamy jedno jajko kurze do miski.
Krok 7:
Wlej pół łyżeczki soli do miski.
Krok 8:
Dodaj trzydzieści gramów zmiękczonego masła do ogólnej miski.
Krok 9:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Wlej po piętnastu minutach aktywowane drożdże do miski z mieszanką jajeczną.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 12:
Wlej dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski z pięciuset gramami mąki.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.
Krok 14:
Przesiej mąkę do miski z płynną bazą i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 15:
Krok 16:
Ciasto w misce nadal ugniatamy rękami i zbieramy je w jedną bryłę.
Krok 17:
Wlej trochę mąki na stół i rozłóż ciasto z miski.
Krok 18:
Nadal dobrze zagniatamy ciasto na stole rękami.
Krok 19:
Posmaruj ciasto niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do miski i przykryj ręcznikiem, Usuń na pięćdziesiąt minut w ciepłe miejsce.
Krok 20:
Rozbij jedno jajko kurze do miski z czterystoma gramami twarogu.
Krok 21:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 22:
Dodaj jedną łyżkę cukru do miski.
Krok 23:
Dobrze zmiel blenderem wszystkie składniki w misce.
Krok 24:
Wlej dwie łyżki dobrze umytych rodzynek do miski z masą twarogową.
Krok 25:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką masę twarogową.
Krok 26:
Nasmaruj ręce niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż wyrośnięte ciasto na stole.
Krok 27:
Dobrze zagniatamy ciasto i uwalniamy dwutlenek węgla.
Krok 28:
Podziel ciasto na mniej więcej identyczne kawałki i uformuj z nich koloboki.
Krok 29:
Kładziemy koloboki na blasze do pieczenia i przykrywamy je ręcznikiem, odstawiamy na dwadzieścia minut.
Krok 30:
Po dwudziestu minutach formujemy wgłębienia w kolobokach do napełniania za pomocą odpowiedniej szklanki.
Krok 31:
Umieść wymaganą ilość nadzienia z twarogu w każdym wgłębieniu.
Krok 32:
Posmaruj ciasto i nadzienie ubitym jajkiem kurzym.
Krok 33:
Blachę do pieczenia z sernikami wysyłamy do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.
Krok 34:
Po dwudziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika, po czym kładziemy bujne i pachnące serniki na odpowiednim talerzu.
Krok 35:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!
serniki są delikatne i pachnące! Smakują lepiej niż jakiekolwiek ciasta! Idealne serniki z twarogiem to najlepsze wypieki na herbatę. Nie wiesz, aby upiec to, aby zadowolić swoje gospodarstwo domowe i smaczne i zdrowe? Przygotuj serniki twarogowe zgodnie z tym udanym przepisem, który gwarantuje doskonały wynik. Bujne ciasto, soczyste delikatne nadzienie, rumiana pachnąca skorupa wywołują podziw i brutalny apetyt. To domowe ciasto na pewno stanie się Twoim ulubionym, zobaczysz!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g