domowe serniki z twarogiem, wanilią i rodzynkami

najlepsze wypieki, które smakują lepiej niż jakiekolwiek ciasta! Wspaniały przepis na przygotowanie delikatnych i pachnących serników twarogowych do herbaty, które mile zaskoczą ich dobrym smakiem i na pewno wielu się spodoba!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 16 % 8 g
węglowodany 62 % 31 g
229 kcal
IG: 3 / 6 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować delikatne i pachnące serniki z twarogiem i rodzynkami, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłego mleka do miarki, a następnie wlej do niej dwie łyżeczki suchych drożdży.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej trzy łyżki cukru do kubka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jedną łyżkę mąki do kubka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w kubku i odstaw na piętnaście minut, aby aktywować drożdże.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zaczynamy przygotowywać ciasto i rozbijamy jedno jajko kurze do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej pół łyżeczki soli do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj trzydzieści gramów zmiękczonego masła do ogólnej miski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej po piętnastu minutach aktywowane drożdże do miski z mieszanką jajeczną.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski z pięciuset gramami mąki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przesiej mąkę do miski z płynną bazą i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ciasto w misce nadal ugniatamy rękami i zbieramy je w jedną bryłę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej trochę mąki na stół i rozłóż ciasto z miski.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Nadal dobrze zagniatamy ciasto na stole rękami.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Posmaruj ciasto niewielką ilością oleju roślinnego, a następnie włóż do miski i przykryj ręcznikiem, Usuń na pięćdziesiąt minut w ciepłe miejsce.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozbij jedno jajko kurze do miski z czterystoma gramami twarogu.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Dodaj jedną łyżkę cukru do miski.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Dobrze zmiel blenderem wszystkie składniki w misce.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Wlej dwie łyżki dobrze umytych rodzynek do miski z masą twarogową.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką masę twarogową.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Nasmaruj ręce niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż wyrośnięte ciasto na stole.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Dobrze zagniatamy ciasto i uwalniamy dwutlenek węgla.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Podziel ciasto na mniej więcej identyczne kawałki i uformuj z nich koloboki.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Kładziemy koloboki na blasze do pieczenia i przykrywamy je ręcznikiem, odstawiamy na dwadzieścia minut.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Po dwudziestu minutach formujemy wgłębienia w kolobokach do napełniania za pomocą odpowiedniej szklanki.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Umieść wymaganą ilość nadzienia z twarogu w każdym wgłębieniu.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Posmaruj ciasto i nadzienie ubitym jajkiem kurzym.

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Blachę do pieczenia z sernikami wysyłamy do piekarnika nagrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni.

  34. Krok 34:

    Krok 34.

    Po dwudziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika, po czym kładziemy bujne i pachnące serniki na odpowiednim talerzu.

  35. Krok 35:

    Krok 35.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!

serniki są delikatne i pachnące! Smakują lepiej niż jakiekolwiek ciasta! Idealne serniki z twarogiem to najlepsze wypieki na herbatę. Nie wiesz, aby upiec to, aby zadowolić swoje gospodarstwo domowe i smaczne i zdrowe? Przygotuj serniki twarogowe zgodnie z tym udanym przepisem, który gwarantuje doskonały wynik. Bujne ciasto, soczyste delikatne nadzienie, rumiana pachnąca skorupa wywołują podziw i brutalny apetyt. To domowe ciasto na pewno stanie się Twoim ulubionym, zobaczysz!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal / 100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal / 100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy