zapiekanka z twarogu o Smaku skrobi i wanilii

nieograniczona czułość-bardzo bujna i przewiewna! Unikalny przepis na szybkie gotowanie znakomicie pysznej zapiekanki z twarogu, która z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 47 % 18 g
186 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować nienaganną i wyjątkowo smaczną zapiekankę z twarogu, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpoczynamy proces gotowania zapiekanki i wkładamy pięćset gramów twarogu do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż sto gramów kwaśnej śmietany w misce do twarogu ze śmietaną.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego i dwie łyżki skrobi do miski z twarogiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce do gęstej masy twarogowej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbij pięć jaj kurzych do odpowiedniej głębokiej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do miski z jajkami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste i gładkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż części gotowanej masy jajeczno-cukrowej w misce do twarogu i wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przykryj spód kształtu o pożądanym rozmiarze pergaminem, a następnie włóż do niego przygotowaną masę twarogową.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Równomiernie rozprowadzamy masę twarogową w formie za pomocą łopatki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ogrzewamy piekarnik do dwustu dwudziestu stopni, po czym wysyłamy do niego formę i gotujemy zapiekankę przez piętnaście minut, następnie obniżamy temperaturę piekarnika do stu dziesięciu stopni i kontynuujemy gotowanie zapiekanki przez kolejne piętnaście do dwudziestu minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanej zapiekance dajemy trochę czasu na ostygnięcie, po czym kroimy ją na porcje i układamy na talerzach.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!

ulubiony smak dzieciństwa! Niezrównany deser, który natychmiast rozpływa się w ustach! Ten prosty, łatwy do przygotowania przepis pomoże ci uzyskać nieskazitelną zapiekankę z twarogu, którą wszyscy będą podziwiać i cieszyć się. Uwielbia nawet kapryśne dzieci, które odmawiają jedzenia zwykłego twarogu. Wypróbuj ten domowy przysmak, aby cieszyć się ogromną przyjemnością i promować zdrowie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy