skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować nienaganną i wyjątkowo smaczną zapiekankę z twarogu, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Rozpoczynamy proces gotowania zapiekanki i wkładamy pięćset gramów twarogu do dużej miski.
Krok 3:
Rozłóż sto gramów kwaśnej śmietany w misce do twarogu ze śmietaną.
Krok 4:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego i dwie łyżki skrobi do miski z twarogiem.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce do gęstej masy twarogowej.
Krok 6:
Rozbij pięć jaj kurzych do odpowiedniej głębokiej miski.
Krok 7:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do miski z jajkami.
Krok 8:
Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste i gładkie.
Krok 9:
Rozłóż części gotowanej masy jajeczno-cukrowej w misce do twarogu i wymieszaj.
Krok 10:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 11:
Przykryj spód kształtu o pożądanym rozmiarze pergaminem, a następnie włóż do niego przygotowaną masę twarogową.
Krok 12:
Równomiernie rozprowadzamy masę twarogową w formie za pomocą łopatki.
Krok 13:
Ogrzewamy piekarnik do dwustu dwudziestu stopni, po czym wysyłamy do niego formę i gotujemy zapiekankę przez piętnaście minut, następnie obniżamy temperaturę piekarnika do stu dziesięciu stopni i kontynuujemy gotowanie zapiekanki przez kolejne piętnaście do dwudziestu minut.
Krok 14:
Gotowanej zapiekance dajemy trochę czasu na ostygnięcie, po czym kroimy ją na porcje i układamy na talerzach.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i herbatą dla wszystkich!
ulubiony smak dzieciństwa! Niezrównany deser, który natychmiast rozpływa się w ustach! Ten prosty, łatwy do przygotowania przepis pomoże ci uzyskać nieskazitelną zapiekankę z twarogu, którą wszyscy będą podziwiać i cieszyć się. Uwielbia nawet kapryśne dzieci, które odmawiają jedzenia zwykłego twarogu. Wypróbuj ten domowy przysmak, aby cieszyć się ogromną przyjemnością i promować zdrowie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g