Roladki z kurczaka z pomidorem i fetą

Łatwy do gotowania, minimalny zestaw produktów. Łatwe do przygotowania i satysfakcjonujące danie na domowy obiad. Aby go przygotować, potrzebujesz minimalnej ilości produktów. Świetne dla tych, którzy przestrzegają prawidłowej i zdrowej diety.
PluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 19 g
tłuszcze 23 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
188 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrawy z listy. Zamiast fety wolę Fetax, wygląda jak kostka, co jest bardzo wygodne, ponieważ możesz wyciąć prostokąty o szerokości fileta. W tym celu lepiej jest również wziąć duży pomidor.Boczek powinien być w paski.Sześć porcji Zajęło mi dwanaście pasków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć, usunąć nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym.Pokrój każdy filet na talerze (mam dwa talerze z jednego fileta), a następnie lekko ubij. Każdą płytkę natrzeć czosnkiem (za każdym razem odnawiając plasterek ząbka, usuwając z niego cienką warstwę), posypać suchymi przyprawami do kurczaka, posolić. Zrób to samo po drugiej stronie fileta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż filet na każdym talerzu na bloku fety i bloku pomidora, zwiń w ciasną rolkę, owiń każdą rolkę z kolei dwoma paskami boczku i przymocuj dwiema wykałaczkami dla wytrzymałości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż bułki w naczyniu do pieczenia. Nie trzeba go smarować olejem. Roladki z kurczaka będą duszone we własnym soku, więc nic się nie przypali ani nie przypali) między roladkami układam resztki z pokrojonego pomidora. Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-40 minut. Robię w piekarniku w trybie & quot; górne i dolne ogrzewanie & quot; 30-40 minut, a następnie włączam tryb & quot; konwekcja" i gotuję je przez kolejne pięć do dziesięciu minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po określonym czasie wyjmujemy pyszne z piekarnika. Pyszny obiad gotowy. Aby dodać smaku potrawie, można go natychmiast posypać świeżym pachnącym posiekanym koperkiem i natką pietruszki.

to danie nadaje się jako samodzielne na obiad, lepiej przygotować sałatkę warzywną ze świeżych warzyw lub warzyw gotowanych na parze jako dodatek. Przystawka z makaronu lub ziemniaków będzie bardzo ciężka dla tego dania, ponieważ sama w sobie jest dość sycąca i bogata w kalorie.
dla mnie najlepszą oceną jest "pyszne" od mojej córki i to danie na to zasłużyło) spróbuj, może pojawi się w Twojej kulinarnej skarbonce)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Ser"feta" - 290   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy