skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrawy z listy. Zamiast fety wolę Fetax, wygląda jak kostka, co jest bardzo wygodne, ponieważ możesz wyciąć prostokąty o szerokości fileta. W tym celu lepiej jest również wziąć duży pomidor.Boczek powinien być w paski.Sześć porcji Zajęło mi dwanaście pasków.
Krok 2:
Filet z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć, usunąć nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym.Pokrój każdy filet na talerze (mam dwa talerze z jednego fileta), a następnie lekko ubij. Każdą płytkę natrzeć czosnkiem (za każdym razem odnawiając plasterek ząbka, usuwając z niego cienką warstwę), posypać suchymi przyprawami do kurczaka, posolić. Zrób to samo po drugiej stronie fileta.
Krok 3:
Połóż filet na każdym talerzu na bloku fety i bloku pomidora, zwiń w ciasną rolkę, owiń każdą rolkę z kolei dwoma paskami boczku i przymocuj dwiema wykałaczkami dla wytrzymałości.
Krok 4:
Rozłóż bułki w naczyniu do pieczenia. Nie trzeba go smarować olejem. Roladki z kurczaka będą duszone we własnym soku, więc nic się nie przypali ani nie przypali) między roladkami układam resztki z pokrojonego pomidora. Wkładamy bułki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30-40 minut. Robię w piekarniku w trybie & quot; górne i dolne ogrzewanie & quot; 30-40 minut, a następnie włączam tryb & quot; konwekcja" i gotuję je przez kolejne pięć do dziesięciu minut.
Krok 5:
Po określonym czasie wyjmujemy pyszne z piekarnika. Pyszny obiad gotowy. Aby dodać smaku potrawie, można go natychmiast posypać świeżym pachnącym posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
to danie nadaje się jako samodzielne na obiad, lepiej przygotować sałatkę warzywną ze świeżych warzyw lub warzyw gotowanych na parze jako dodatek. Przystawka z makaronu lub ziemniaków będzie bardzo ciężka dla tego dania, ponieważ sama w sobie jest dość sycąca i bogata w kalorie.
dla mnie najlepszą oceną jest "pyszne" od mojej córki i to danie na to zasłużyło) spróbuj, może pojawi się w Twojej kulinarnej skarbonce)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g