ciasto Mleczna dziewczyna z kremem jogurtowym

proste i szybkie ciasto które ozdobi każdy stół ! Bardzo proste ciasto, którego ciasta są przygotowywane na bazie skondensowanego mleka i nie trzeba ich zwijać ! Każdy krem Pasuje do tego ciasta ! Przygotowanie ciasta jest bardzo proste i szybkie !
KonfeterraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 31 % 16 g
węglowodany 57 % 29 g
280 kcal
IG: 4 / 0 / 96

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

zwracam uwagę na przepis na bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto o nazwie Milk Girl. Ten deser pochodzi z Niemiec . Podstawą testu jest mleko skondensowane, Niemcy użyli do tego marki mleka, która nazywa się "Milch Mädchen", co tłumaczy się jako"Mleczna dziewczyna". Krem do tego ciasta pasuje do każdego, Możesz również dodać owoce i jagody do nadzienia. Dziś zrobię to ciasto z kremem jogurtowym.

podana ilość ciasta na siedem ciast o średnicy 18 cm.

1. Najpierw przygotuj ciasta.
w misce do wyrabiania ciasta ubij jajka i wlej skondensowane mleko, wymieszaj i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.

2. Narysuj koła o pożądanej średnicy na papierze do pieczenia, nałóż ciasto nie na te koła cienką warstwą. Pieczę na silikonowej macie, zamiast znakowania używam pierścienia cukierniczego. Na macie umieszczam dwa ciasta o średnicy 18 cm na jedno ciasto wystarczą dwie łyżki ciasta.

3. Piec ciasta w 180 stopniach przez 9 minut, ciasta powinny być lekko zrumienione.

4. Usuń papier z gotowych i wciąż gorących ciast, jeśli ciasta zostały upieczone na silikonowej macie, można je łatwo usunąć z maty. Wierzch ciast jest lepki, więc nie układaj ciast jeden na drugim, ale po prostu ułóż je obok siebie !

5. Aby zrobić krem, do zimnej ciężkiej śmietany (używam 35%) należy dodać gotowane mleko skondensowane i ubić na gęste szczyty. Dodaj jogurt do bitej śmietany (dowolny jogurt, jeśli ciasto jest wyrównane z tym samym kremem, jogurt powinien być bez kawałków owoców ) i dodaj cukier puder (do smaku), mieszaj przez 30 sekund, aż będzie gładki.

6. Złóż ciasto ( wygodniej jest w pierścieniu i jest gładsze), smarując ciasta kremem.

7. Wyłóż (w razie potrzeby) ciasto resztkami śmietany i posyp płatkami kokosowymi.

8. Pozostaw do namoczenia na kilka godzin, a najlepiej na noc.

smacznego ! Gotuj z przyjemnością !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy