udka z kurczaka ze śmietaną i papryką w rękawie

pieczone w rękawie będą świetne z ziemniakami! Pyszne)
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 16 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 0 % 0 g
160 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min

podudzia opłukać, obrać, osuszyć, przełożyć do miski, posolić i doprawić przyprawami. Dodaj śmietanę, wymieszaj i pozostaw do marynowania przez 30 minut.

przełóż podudzia do rękawa do pieczenia, przełóż rękaw do naczynia do pieczenia. Piekarnik należy rozgrzać do 180C. piecz udka z kurczaka w piekarniku przez 40 minut. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem. Smakuje mi lepiej z ziemniakami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy