udka z kurczaka ze śmietaną i papryką w rękawie
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
podudzia opłukać, obrać, osuszyć, przełożyć do miski, posolić i doprawić przyprawami. Dodaj śmietanę, wymieszaj i pozostaw do marynowania przez 30 minut.
przełóż podudzia do rękawa do pieczenia, przełóż rękaw do naczynia do pieczenia. Piekarnik należy rozgrzać do 180C. piecz udka z kurczaka w piekarniku przez 40 minut. Możesz podawać z dowolnym dodatkiem. Smakuje mi lepiej z ziemniakami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g